CLOSE YOUR EYES: “Empty Hands and Heavy Hearts”

Μετά από ένα αξιόλογο ντεμπούτο το 2010, οι Τεξανοί Close Your Eyes επιστρέφουν με την δεύτερη δουλειά τους με τίτλο “Empty Hands and Heavy Hearts”. Και αν τα πράγματα ήταν αξιόλογα στην προηγούμενη δουλειά τους, τώρα είναι αρκετά καλύτερα.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, οι Close Your Eyes παίζουν μελωδικό hardcore punk που θυμίζει πολύ A Day To Remember, λιγότερο Rise Against και περιέχει ελάχιστα στοιχεία από πιο παραδοσιακές hardcore/metalcore μπάντες (Hatebreed, Terror, κτλ.). Ένα από τα θετικά της καινούργιας τους κυκλοφορίας είναι ότι υπάρχει ισορροπία όσον αφορά την χρήση των επιρροών τους, γεγονός που τους προσδίδει μία κάποια ταυτότητα. Επίσης, θεωρώ θετικό το γεγονός ότι έχουν γίνει λίγο πιο επιθετικοί και έχουν μειώσει τα άκρως γλυκανάλατα σημεία που υπήρχαν στον προηγούμενο δίσκο. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών να πω ότι μελωδίες, ρεφρέν με καθαρά φωνητικά και ραδιοφωνικά χιτάκια υπάρχουν, απλά είναι κάπως πιο… punk.

Έχω την εντύπωση, ότι παρόλο που επιμένουν να παίζουν μελωδικά, τους ταιριάζουν περισσότερο τα πιο γρήγορα/heavy σημεία καθώς εκεί παρατηρείται και μια παραπάνω πρωτοτυπία και ιδιαιτερότητα στην μουσική τους. Και με αφορμή αυτό να πω κάτι που ξέχασα πριν. Παρατηρώ στο “Empty Hands and Heavy Hearts” αυξημένες επιρροές σε μπάντες όπως οι Comeback Kid και οι Have Heart που μόνο καλό έκανε. Στα θετικά προσθέστε ακόμη, την αστείρευτη ενέργεια που βγάζουν και την εξαιρετική παραγωγή που βοηθάει να αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο η μουσική που παίζουν.

Ραδιοφωνικά κομμάτια – χιτάκια, όπως τα “Erie”, “Valley” και “Paper Thin” θα τα ζήλευαν σίγουρα πολλές μπάντες του είδους, όπως επίσης και πιο επιθετικά κομμάτια όπως τα “Injustice” και “Empty Hands”. Δυστυχώς ο δίσκος περιέχει και κάποια μέτρια θεωρώ κομμάτια όπως τα “Wolves”, “Scars” και “Wormwood” που σου δίνουν την εντύπωση ότι απλά υπάρχουν για να γεμίσει ο δίσκος. Παρόλα αυτά συνολικά το “Empty Hands and Heavy Hearts” αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις και με κάνει να πιστεύω ότι οι Close Your Eyes είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Κλείνοντας να αναφέρω κάτι που ίσως ενδιαφέρει κάποιους και ίσως τους κάνει να γουστάρουν την μπάντα περισσότερο ή λιγότερο. Ο λόγος για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις για τις οποίες δεν σταματούν λεπτό να μιλάνε στον δίσκο. Όλα τα κομμάτια είναι αφιερωμένα και απευθύνονται στον θεό. Άλλοτε τον εκλιπαρούν, άλλοτε τον ευγνωμονούν άλλοτε τον φωνάζουν με απόγνωση. Όποτε ακούτε την λέξη “You” έχει να κάνει με τον θεό στον οποίο οι Close Your Eyes βασίζουν τα πάντα (σύμφωνα με τους στίχους και με την 2λεπτη ψαλμωδία στο τέλος του δίσκου). Καλή ακρόαση


420

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.