SENTIENT HORROR: “Morbid Realms”

Σας έχω πει ότι το “βάραθρο” του death metal δεν έχει πάτο; Από αυτό το απύθμενο “σκοτάδι” λοιπόν, έρχονται και οι US death metallers Sentient Horror και κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο “Morbid Realms” από την Testimony Records. Αν και δεν είναι πολλά χρόνια ενεργοί (από το 2014, αρχικά υπό το όνομα Sentience), έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους στους κύκλους του underground. Και μπορεί να προέρχονται από τις ΗΠΑ, ο ήχος τους όμως τείνει και “αγκαλιάζει” εκείνον μιας άλλης μεγάλης σχολής. Αυτόν της Σουηδίας.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και mastermind της μπάντας Matt Moliti (guitars/vocals), στο νέο τους άλμπουμ η διαδικασία της σύνθεσης των κομματιών έγινε πιο σοβαρή, ώριμη και επιθετική σε σχέση με το ντεμπούτο τους. Όχι πως το “Ungodly Forms” ήταν κανένα “μελάτο” άλμπουμ, αλλά εδώ η τριάδα ακούγεται περισσότερο “δεμένη” και με πιο προσανατολισμένο, αν θέλετε, ήχο. Ένας ήχος που τιμά δεόντως τους “θεούς” Entombed και Dismember (κυρίως), με αυτά τα υπέροχα “κενοταφικά” riffs που “ζέχνουν Σουηδίλα” και τα μελωδικά solos, σήμα κατατεθέν μιας ολόκληρης σκηνής. Τη μίξη έχει αναλάβει ο Dan Swano (ex-Edge Of Sanity, ex-Bloodbath) στα περίφημα Unisound Studios και έτσι μπορεί ίσως να εξηγηθεί αυτή η early ’90s Σουηδική αύρα που κατακλύζει το άλμπουμ.

Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε ήταν τα φωνητικά του Matt, που ενώ φαντάζουν τα τυπικά death φωνητικά, παρόλα αυτά είναι “πεντακάθαρα”, θυμίζοντας έντονα τα εξαιρετικά brutal του Jason Blachowicz στους Malevolent Creation. Η θεματολογία επικεντρώνεται σε horror αισθητική, βγαλμένη από τους άρχοντες του είδους Clive Barker και H.P. Lovecraft, πράγμα που φαίνεται και από το πολύ ωραίο εξώφυλλο, όπου δεσπόζει το απειλητικό Cthulhu-τιστικό τερατώδες βδέλυγμα.

Τραγούδια όπως πχ τα “Call Of Ancient Gods”, “Bound To Madness”, “Sworn To The Dead” και “Cemetery Slaughter” (ξεχωρίζουν μέσα στο ήδη φοβερό σύνολο), σαφώς και δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητα αλλά να βγουν στο “φως”. Καλά, όχι και στο άπλετο φως, αλλά λίγο πιο πάνω στο “βάραθρο” που είπαμε στην αρχή, ώστε να μπορεί ο Μεγάλος Cthulhu να σε “τραβήξει” με τα πλοκάμια Του στο σκοτάδι.

https://www.facebook.com/sentienthorrorofficial/

552

Avatar photo
About Νίκος Κορέτσης 83 Articles
Ο Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Χαλκίδα το σωτήριο έτος 1980. Η πόλη των “τρελών νερών” επηρέασε κατά κάποιον τρόπο το χαρακτήρα του αλλά και τις μουσικές του προτιμήσεις, με τις οποίες ήρθε σε επαφή, στην “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών, με τα τρία πρώτα άλμπουμ των Metallica. Από το 1990 όμως και μετά άρχισε να γίνεται πιο ενεργός ακροατής, έχοντας ακούσματα σταδιακά από όλο σχεδόν το φάσμα του σκληρού ήχου θεωρώντας εαυτόν “συλλέκτη ακουστικών εμπειριών”. Επειδή όμως η open minded αισθητική έχει και ένα όριο, ο Νίκος δεν ακούει τα πάντα (όπως ακούς να λένε πολλοί) αλλά heavy metal μόνο, με ιδιαίτερη προτίμηση στα ιδιώματα που βρίσκονται κάτω από την “ταμπέλα” του Thrash και Death “πολυχώρου”.