CAPRA: “In Transmission”

ALBUM

Είδος: Metallic hardcore
Εταιρία: Metal Blade Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Απριλίου 2021

Τοποθετώ τα ακουστικά στα αυτιά μου και πατώντας το play, νομίζω πως θα έρθω αντιμέτωπος με μπάντα εφάμιλλη με τους Explosions in the Sky, αφού η εισαγωγή φαίνεται να με προετοιμάζει για κάποιον post rock/metal δίσκο. Ξαφνικά όμως, οι κιθάρες ξύνουν τη σκουριά από το προσαραγμένο metalcore σκάφος και μια απεγνωσμένα θυμωμένη γυναικεία φωνή, με κολλάει στον τοίχο.

Οι Capra κατάγονται από τη Louisiana και το “In Transmision” είναι το πρώτο τους ολοκληρωμένο album. Ο ήχος τους μοιάζει να ακολουθεί μοτίβα γνωστά από μπάντες όπως οι Every Time I Die, ακουμπώντας απαλά στους Converge, ενώ συνδυάζουν περίφημα το μεγάλο τρίπτυχο punk/hardcore/metal.

Ακούγοντας με προσοχή την εντεκάδα των κομματιών, φέρνω συνεχώς στο νου μου τους Suicidal Tendencies και τον μέγιστο Mike Muir. Η δεσποινίδα Crow Lotus θα μπορούσε άνετα, να είναι η καλύτερη μαθήτρια στην τάξη στο σχολείο του Mike, μιας που η θρασάτη core ροή της θυμίζει πολύ τον αρχηγό του Venice Beach. Δεν θα το κρύψω. Την ερωτεύτηκα με την πρώτη αυτιά και το ντεμπούτο των Capra, που έσκισε τα σωθικά όπως μου έκανε πέρυσι το “Detriment” των επίσης Αμερικανών, Entry.

Εξαιρετικό groove, με ταχύτητες να εναλλάσσονται με άνεση, σε μια ατμόσφαιρα που θα αγαπήσουν εκτός από τους χαρντκοράδες και οι φίλοι του crossover thrash. Ένας δίσκος που σε διαπερνάει σαν βέλος από βαλλίστρα κάποιου ρομαντικού εκτελεστή και χωρίς καν να το καταλάβεις, είσαι γονατιστός και εύχεσαι να μείνεις ζωντανός για να φας και δεύτερη βολή.

Δεν το συνηθίζω, αλλά θα συμφωνήσω με τα λεγόμενα του κιθαρίστα του συγκροτήματος, Tyler Harper: “Το album είναι σαν να είσαι παγιδευμένος σε ένα μικροσκοπικό δωμάτιο με ένα τέρας που δε συγχωρεί”.
Α, ναι! Πόρτα δεν υπάρχει. Βγάλ’ τα πέρα μόνος σου!

Highlights: “Paper Tongues”, “Tranfiguration”

Facebook: https://www.facebook.com/Capraband/
Instagram: https://www.instagram.com/capraband/
Bandcamp: https://capraband.bandcamp.com/album/in-transmission
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4jfu3bxtFywqyCRuTcsve4

628

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.