PLAYGROUNDED: “Athens”

Προοδευτικοί τύποι μαζευτείτε να σας πω μια ιστορία…

Οι Playgrounded δημιουργήθηκαν πριν 5 χρόνια στην Κρήτη, από τους Οδυσσέα και Ορέστη Ζαφειρίου και Μιχάλη Κοτσιράκη. Τρία χρόνια μετά στο συγκρότημα μπήκε ο Βασίλης Ποδαράς (Baby Trio) και Σταύρος Μαρκόνης (Enstro). Πέρυσι αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα της ηχογράφησης και αφοσιώθηκαν ψυχή και σώματι σε αυτό φέρνοντας μας εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έχοντας την πλάτη της βρετανικής Casket Records, συνεργάστηκε στον τομέα του Mastering, με τον μαέστρο Ted Jensen (Dream Theater, Deftones) και μας προσφέρουν το ντεμπούτο τους, “Athens”.

Οι επιρροές από τα προαναφερθέντα συγκροτήματα είναι εμφανέστατες και με κάποιες μυρωδιές Porcupine Tree και σε στιγμές την “τρέλα” των Tool, οι Playgrounded μας προσφέρουν ένα πολύ όμορφο prog rock/metal.

Μακροσκελείς συνθέσεις, μα διόλου βαρετές, με τις κιθάρες να σολάρουν, αλλά όχι κουραστικά, τα πλήκτρα να δημιουργούν τη σωστή ατμόσφαιρα και τα τύμπανα να σε κρατούν σα γατάκι από το σβέρκο. Τα φωνητικά του Σταύρου είναι καθαρά και ευκολάκουστα και δεν έχουν αυτό που έχουμε οι περισσότεροι όταν μιλάμε τα αγγλικά.

Μελετημένη δουλεία, η οποία μάλιστα, θα παρουσιαστεί ζωντανά στο Six Dogs στις 3 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο. Όσοι πείστηκαν, από τα γραφόμενα μου, το “χτυπάτε” χωρίς δεύτερη σκέψη on sight, που λένε και στο χωριό μου…

YOU ARE PLAYGROUNDED, SON!

541

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.