RUNNING WILD: “The First Years of Piracy” / “Ready for Boarding”

REISSUE

Είδος: Heavy Metal
Δισκογραφική: Noise Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 29 Μαΐου 2022

A, η ώρα του παιδιού! Ποιού παιδιού; Μα αυτού του λίγο μεσήλικου αλλά ταυτόχρονα (όσο σηκώνεται ο λιλής τουλάχιστον) teenager που μετά από 3,5 περίπου δεκαετίες ακόμη παθαίνει ψυχολογικό τραλαλά όταν συναντιέται με ένα από τα μεγαλύτερά του πάθη. Τους θεόθεους Running Wild, της μπάντας του γερόλυκου Rock ‘n’ Rolf Kasparek για την οποία ο γράφοντας (το παιδί που λέγαμε ντε) δεν σηκώνει ούτε συζήτηση ούτε οποιαδήποτε σύγκριση, ακυρώνοντας κάθε μομφή ή απαξιωτικό σχόλιο εν τη γεννέσει τους. Γιατί; Γιατί έτσι γουστάρει!

Αιτία για την αναφορά η επανέκδοση δυο κυκλοφοριών που δεν ανήκουν στην αμιγώς original δισκογραφία τους και πρόκειται από τη μια για τη συλλογή “The First Years of Piracy” η οποία κυκλοφόρησε αρχικά το 1991 από το line up του Blazon Stone και περιείχε πέρα των κομματιών μέχρι και το “Under Jolly Roger” και το EP “Victim of States Power” του 1984 και από την άλλη την ενισχυμένη επανέκδοση του live album “Ready for Boarding” στην οποία εκτός από την αυθεντική εμφάνιση στο Μόναχο περιλαμβάνεται και η εμφάνιση στο Ντύσελντορφ στα πλαίσια της ίδια περιοδείας.

Μιλάμε ότι και οι δυο κυκλοφορίες (ειδικά το “Ready…”) καταδεικνύουν μια μπάντα σε φοβερά κέφια, όντας στα ντουζένια τους, είτε εμπορικά είτε καλλιτεχνικά. Έτσι κι αλλιώς το υλικό που εμπεριέχεται θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως best of εκείνης της πρώτης περιόδου που έβαλαν τις βάσεις θρυλοποίησης του ονόματός τους (αείμνηστες οι “σφαλιάρες” κατά τα ’90s φίλε μου). Αν και είναι περιττό να αραδιάζω τίτλους γίνεται του heavy metal το κάγκελο σε κομμάτια όπως τα “Under Jolly Roger”, “Raise Your Fist”, “Raise Your Fist” (ύμνος), “Prisoner of Our Time” (δάκρυσα από την γκαύλα once again) ή το “Mordor”. Η δε εμφάνιση στο Ντύσελντροφ τολμώ να πω πως ακούγεται ακόμη πιο γιουρούσικη σε σχέση με το Μόναχο και αποτελεί από μόνη της ένα live κόσμημα, ικανός λόγος για να αγοράσεις την επανέκδοση.

Έχω ξαναπεί ότι σε περίπτωση που έχει κάποιος τις original εκδόσεις των δίσκων αυτών, η αγορά δεν είναι δα και είδος πρώτης ανάγκης με την εξαίρεση του bonus live υλικού. Από την άλλη τα κομμάτια είναι όλα ένα κι ένα και η κυκλοφορία των reissues είναι απολύτως δικαιολογημένη. Οι φίλοι / οπαδοί της μπάντας που διαθέτουν κάποιο υστέρημα ας προβούν στην απόκτηση και των δυο τεμαχίων, οι δε νεώτεροι που θα ήθελαν να γίνουν κοινωνοί των συναισθημάτων που παρήγαγε (και συνεχίζει να παράγει) η παρέα του μεγάλου Rolf Kasparek, καλά θα κάνουν να ξεκινήσουν από την αρχή. Καλό θα τους κάνει, ειδικά το heavy metal των Running Wild ενδείκνυται για παιδιά που θέλουν να γίνουν σκεπτόμενα όντα και όχι μυαλά – οθόνες κινητών που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να βγάζουν σέλφις και να ασχολούνται με trapοσκούπιδα που το μόνο που αναδεικνύουν είναι κενά, άχρηστα και αντιπαραγωγικά κρανία.

Facebook: https://www.facebook.com/runningwildmusic
Website: http://www.running-wild.net/

520

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.