NERVE SAW: “Peril”

ALBUM

Είδος: Death Metal
Εταιρία: Testimony Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Μαρτίου 2020

Μου αρέσει να ακούω μουσική που έχει τσαγανό και ξέρει να το εξωτερικεύει σωστά!
Οι Φινλανδοί Nerve Saw μόλις βρήκαν έναν ακόμη φίλο.
Κάνοντας για το death metal, ότι έκαναν για το black metal οι Midnight, αναμειγνύοντας το δηλαδή, με punk που κάποιες φορές περνάει από ένα doom φίλτρο, με αποτέλεσμα ένα εκπλητικό crossover, death ‘n’ roll λογικής, με κάνουν να φωνάζω πως αυτό είναι ένα στιλ που δεν πεθαίνει ποτέ.

Το “Peril” είναι το πρώτο full length album των Nerve Saw, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του παρθενικού τους ΕΡ “Call of the Casket”, και είναι ικανό να τους κάνει να ξεπροβάλλουν μέσα από τον σωρό των death metal κυκλοφορίων. Με πολύ καλή παραγωγή, που έχει μια ιδανική δόση βρωμιάς σε κιθάρα και μπάσο, επαναφέρει μια χαμένη ομορφιά που μας γέμιζε τις ψυχές τη δεκαετία του 1990, με έναν τρόπο τίμιο και ειλικρινές.

Έχοντας στο κέντρο το σουηδικό death metal, με βασικές επιρροές τους At The Gates και τους Entombed, χωρίς να ξεχνούν την προσφορά των Discharge στην σκληρή μουσική (εξ ου και τα διάσπαρτα d-beat drums), τους φέρνουν μούρη με μούρη με τους Motörhead και τους GBH.

Η φωνή είναι γδαρμένη (βλέπε Carcass της μετά-grind εποχής), όπως οι Σουηδοί τη γούσταραν, και αγνοεί τη βοθρέ άποψη του υπόλοιπου death metal κόσμου, ενώ το rock ‘n’ roll βρίσκεται καλά κρυμμένο στη μουσική των Nerve Saw, όπου δημιουργεί μια γκρούβα που αν και έχουμε την έχουμε συναντήσει πολλάκις στο παρελθόν, κουνάει το κεφάλι μας σαν να είναι η πρώτη φορά.

Ακούς το μοτορχεντικό “The Eye of The Golem” και νιώθεις τον θείο Lemmy να στέκεται σε μια γωνιά και να απολαμβάνει χαμογελώντας, το “Empty Heart” είναι κομμάτι βγαλμένο από τα εγκεφαλικά άδυτα του Matt Pike (κυρίως όπως τον ξέρουμε στους High On Fire) και όλα τα υπόλοιπα είναι μια ωραία μίξη όλων των προαναφερθέντων όμορφων πραγμάτων.

Ένας “σιωπηλός” οδοστρωτήρας που ενοποιεί άσφαλτο και άμορφη μάζα που κάποτε ήταν άνθρωπος, αλλά το κάνει με τέτοιο στιλ που κάποιος θα το χαρακτήριζει καλλιτέχνημα.

Οι φίλοι του μελωδικού death metal και όσοι αρέσκονται σε όμορφα στημένα μουσικά κοκτέιλ, να τσιμπήσουν το παρόν ασυζητητί.

Facebook: https://www.facebook.com/Nerve-Saw-101834354696011
Bandcamp: https://testimonyrecords.bandcamp.com/album/nerve-saw-peril

941

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.