Earthless, Tuber (12/11/2014) An Club

Σε μια από τις νύχτες που το κρύο έκανε ρεπό, οι Earthless γέμισαν το An Club στο κέντρο των Εξαρχείων με την πρώτη τους επίσκεψη στην χώρα μας.

Οι Tuber αποτέλεσαν το μοναδικό όνομα για opening act του show. Ο χώρος του live ήταν ήδη γεμάτος όταν το ωριαίο set τους ήταν σε δράση, με τον ήχο του club να είναι υποδειγματικός σε επίπεδο σπάνιο. Οι psychedelic rockers από την Κρήτη γέμισαν το venue με το δυνατό ορχηστρικό παίξιμο τους, έχοντας στην διάθεση τους μερικές από τις πιο αστραφτερές stoner συνθέσεις.

Αδιαμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα instrumental σχήματα της χώρας μας, οι Tuber κατάφεραν με ιδιαίτερη ευκολία να παρασύρουν το υποψιασμένο κοινό στους δικούς τους δυνατούς και γρήγορους ρυθμούς για όση ώρα βρέθηκαν στην σκηνή. Με την προσθήκη νέου κομματιού στο set, το ελληνικής προέλευσης support των headliners παρουσίασε ένα καθ’ όλα ολοκληρωμένο show και σίγουρα ένα από τα καλύτερα ανοίγματα συναυλίας της τρέχουσας season.

Με 13 χρόνια παρουσίας και 3 δίσκους στο ενεργητικό τους, οι Earthless ταξίδεψαν από το San Diego της California και βρέθηκαν στο κατάμεστο An Club της Αθήνας για ένα live, το οποίο ξεκίνησε γύρω στις 22:30. Η εκκίνηση έγινε με το “Uluru Rock”, μια πολύ δυνατή και εντυπωσιακή σύνθεση που έδειξε εξ’ αρχής την μανία και το ταλέντο του Isaiah Mitchell στην κιθάρα του group.

Ο ήχος του club παρέμεινε εξαιρετικός κι έτσι το κοινό απόλαυσε τόσο το μπάσο του Eginton όσο και την κιθάρα. Το show των Earthless είχε τις αυξομοιώσεις του. Υπήρξαν οι γρήγορες και δυνατές στιγμές που εντυπωσίασαν το κοινό και που έκαναν τον χρόνο να σταματάει, καθώς υπήρξαν και οι στιγμές που οι μελωδίες του group μεταμορφώνονταν σε κάτι πιο χαλαρό, όμορφα ψυχεδελικό και casual jamming που απλά διατηρούσε σε εγρήγορση τους ακροατές.

Η αμερικάνικη τριάδα του psychedelic stoner έδωσε ένα δυναμικό παρόν στην μικρή σκηνή του An -με το καθόλου μικρό κοινό- με αποτέλεσμα ένα σπάνιο θέαμα για τους λάτρεις του ορχηστρικού rock.

Earthless setlist
Uluru Rock
Violence Of The Red Sea
Sonic Prayer
Cherry Red
Woman With The Devil Eye
Come On

photos: Βασιλική Παναγοπούλου

405