TRUE BLACK DAWN: “Come the Colorless Dawn”

Οι Φινλανδοί True Black Dawn ξεκίνησαν την καριέρα τους ως σκέτο Black Dawn το 1993 μέχρι που αναγκάστηκαν να αλλάξουν όνομα λόγω της ύπαρξης άλλης συνονόματης μπάντας οπότε και αποφάσισαν να δηλώσουν πόσο αληθινοί είναι.

Ίσως αν είχαν παραπάνω από 2 ολοκληρωμένα άλμπουμ τα 23 αυτά χρόνια να μην είχαν ανάγκη να το τονίσουν, αλλά αυτά παθαίνεις όταν τα μέλη σου παίζουν σε άλλες 15 μπάντες, αρκετές εκ των οποίων ομολογουμένως πολύ αξιόλογες.

Δυστυχώς οι True Black Dawn δεν ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, είναι αρκετά καλοί, αλλά μέχρι εκεί. Παίζουν ένα ευχάριστο παλιομοδίτικο σκανδιναβικό black metal  φουλ της σατανίλας, με πολλές ηχητικές αναφορές σε μπάντες όπως 1349, Gorgoroth, πρώιμους Satyricon και Emperor και με περίσσια δόση  κακίας και corpse paint, τίποτα από τα οποία δεν είναι κακό, αλλά δεν είναι και κάτι το ξεχωριστό.

Το θετικό είναι ότι είναι αρκετά καλοί για να αποφεύγουν τον χαρακτηρισμό “της σειράς”, αλλά  με τα μαυρομεταλλικά αριστουργήματα που παίζουν τα τελευταία χρόνια δυστυχώς παραμένουν αναπληρωματικοί. Ακούστε το καλού κακού αλλά νομίζω μόνο τελειομανείς συλλέκτες θα ενδιαφερθούν αρκετά για να το αγοράσουν.

513

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.