METHADONE SKIES: “Retrofuture Caveman”

ALBUM

Είδος: Psych doom & post-rock
Εταιρία: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 7 Μαΐου 2021

Οι Methadone Skies είναι μια psychedelic rock μπάντα από την Ρουμανία και το “Retrofuture Caveman” αποτελεί την πέμπτη δισκογραφική τους κυκλοφορία. Ο ήχος της μπάντας συνδυάζει stoner και doom στοιχεία σε post-rock αισθητική. Πιο συγκεκριμένα, όταν η post-rock συναντά το doom metal και διανθίζεται με απόλυτη επιτυχία από progressive στοιχεία με stoner rock «πινελιές» σε ψυχεδελική διάθεση!

Το “Retrofuture Caveman” αποτελεί άξιο διάδοχο του “Different Layers of Fear” (2019) και μόνη παραφωνία, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι η «κοιλιά» στο ομώνυμο τραγούδι του άλμπουμ, στα μέσα της σύνθεσης και μέχρι τέλους. Η ροή του άλμπουμ είναι ομαλή αλλά ξεχωρίζω τα “The Enabler” και “When the Sleeper Awakens”.

Όλη η δισκογραφία τους είναι εξαιρετική και θα κάνω ιδιαίτερη μνεία στο “Eclectic Electric” (2014) και το “Colosseus” (2016) που τυχαίνει να είναι και τα πιο «σκοτεινά» τους σε ύφος και αισθητική. Το ντεμπούτο τους “Enter the Void” (2012) επανακυκλοφόρησε remastered το 2020 και αξίζει τον κόπο να ακούσετε και τις δύο εκδοχές του. Όλα τα εξώφυλλά τους είναι έργα τέχνης, αλλά το “Retrofuture Caveman” είναι απλά ανυπέρβλητο. Το θεωρώ το καλύτερο εξώφυλλό τους και αντικατοπτρίζει πλήρως την μουσική αισθητική της κυκλοφορίας. Τους συνιστώ ανεπιφύλακτα για φάση χαλάρωσης και περισυλλογής.

Tracklist:
Retrofuture Caveman
Infected by Friendship
The Enabler
Western Luv ‘67
When the Sleeper Awakens

Bandcamp : https://methadoneskies.bandcamp.com
Facebook : https://www.facebook.com/MethadoneSkies
Soundcloud : https://soundcloud.com/methadone-skies
Instagram : https://www.instagram.com/methadoneskies

501

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου