KAWAII SHARX: “Lemon Pie [Extra Creamy & Sour]”

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ

Είδος: Alternative Rock / Metal
Δισκογραφική: Bad Rogers Entertainment
Ημ. Κυκλοφορίας: 30 Σεπτεμβρίου 2022

Πρόκειται για μια επανέκδοση του debut album “Lemon Pie” των Αθηναίων alternative rock / metallers Kawaii Sharx που κυκλοφόρησε το 2017 μέσω της ανεξάρτητης εταιρίας Bad Rogers Entertainment και που δεν είχα καν ακουστά την ύπαρξή τους. Καλώς ή κακώς θα με ρωτήσεις; Και θα σου απαντήσω: αν κρίνω από το παρόν τεμάχιο, πολύ κακώς.

Εν αρχή η ετυμολογική “ταμπέλα” ή αν θέλεις, το γήπεδο στο οποίο παίζουν μπάλα οι Kawaii Sharx. Και αυτό είναι σχετικά απροσδιόριστο αν και τα metal πλαίσια είναι σαφή, τουλάχιστον ως προς την πολύ σκληρή riffολογία στις κιθάρες. Από την άλλη, το “Lemon Pie” είναι πλήρως εκμοντερνισμένο (με σαφείς αναφορές στην αμερικανική ’90s σκηνή) και απέχει ολόκληρους ωκεανούς από τυπικά κλισέ. DIY νοοτροπία που προσεγγίζει κατά πολύ το attitude σχημάτων όπως οι Fugazi (ενδεικτικό παράδειγμα), καλή ρυθμικότητα που επιφέρει headbanging, πολλές hardcore τάσεις και αρκετά υψηλή αίσθηση του χιούμορ (οι εμβόλιμες συνομιλίες που διακόπτουν εδώ κι εκεί τα κομμάτια έχουν πολύ πλάκα), στοιχεία που συμπλέκονται με πάρα πολύ καλά ρεφρέν και solos. Φωνητικώς δε, αν και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης (δεν έχετε γεννηθεί και στο Μπάκινχαμ να υποθέσω), ο Wes έχει καλή χροιά και αρκετά ευρεία εκφραστική γκάμα στην ερμηνεία του, επαρκέστατος για το μουσικό background που δρα η μπάντα. Ένα άκρως ενδιαφέρον μείγμα ετερόκλητων φαινομενικά υφών, περασμένα μέσα από ένα ισχυρό προσωπικό πρίσμα τραγουδοποιΐας που δεν συναντάται συχνά.

Το album ξεκινά εντελώς αποπροσανατολιστικά με το “Intro [Alien Bar]” και το trance θέμα του (μέχρι να μπουν οι κιθάρες στο πλάνο) και την “παιδική” γέφυρα και από εκεί και πέρα μια παρέλαση από επιρροές σε πολύ καλά κομμάτια – συρραφές όπως τo “J.FiИ” (πολύ καλό Sabbath-ικό track, μια μίξη των Rage Against The Machine, Faith No More, Corrosion Of Conformity και Pantera), το intro “Lemon Pie” που μου θύμισε Black Label Society και το “In Your Face” που ξεκινάει με μπινελίκια (στη μητρική μας) και πολύ καλό αλά Hatebreed και Terror riffing, το στακάτο “Every Villain is Kawaii” στο στυλ των Disturbed, Slipknot ή/και Lamb Of God, το “Dance in the Pit” που με παρέπεμψε στη “χοροπηδηκτή” πτυχή των θεούληδων Senser, το “Low 2 No” στο ύφος των Linkin’ Park (με ωραίο solo στο φινάλε του), το βαρύτατο “Slowmotioned” (πολύ gkavlable, μου έβγαλε κάτι από Machine Head και Alice In Chains), το “Under Construction” με την System of a Down αισθητική του και το επιλογικό “Dream-Y Train” που κλείνει επίσης Sabbath-ικά το πολύ καλό αυτό σύνολο.

Θεωρώ ότι η επανέκδοση του “Lemon Pie [Extra Creamy & Sour]” είναι απόλυτα δικαιολογημένη μιας και ο ήχος είναι πολύ καλύτερος και πιο συμπαγής από το original. Οι Kawaii Sharx επιδεικνύουν μια έφεση στο να φτιάχνουν ενδιαφέροντα τραγούδια και σίγουρα αν ήμουν dj σε κάποιο εναλλακτικό club θα ενέτασσα πολλά από τα κομμάτια του στο πρόγραμμά μου. Ανέλπιστα καλή δουλειά και είμαι σίγουρος ότι η μπάντα θα τελειοποιεί σε κάθε της βήμα την ιδιαίτερη φόρμουλα εναλλακτικότητας που διαπραγματεύεται ως αντικείμενο. Θετικότατο πρόσημο ασυζητητί.

Facebook: https://www.facebook.com/badrogersgr

436

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1163 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.