Bishop’s Green, The Titz (8/5/2022) An Club

LIVE REPORT

Τι είδαμε στο An; Τους Bishop’s Green και τους The Titz.

Οι The Titz ήταν μια τέρμα γαμάτη Oi!’n roll (άμα μπορούμε να το πούμε έτσι) μπάντα. Δεν τους ήξερα, τους άκουσα σήμερα για πρώτη φορά και κόλλησα. Τα παιδιά με γέμισαν ενέργεια, πραγματικά, στον συγκεκριμένο ήχο που όλοι, λίγο-πολύ ξέρουμε τι να περιμένουμε, ήταν ό,τι καλύτερο έχω ακούσει εδώ και χρόνια. Είμαι από τους ανθρώπους που προτιμούν τις νέες μπάντες να τις ακούν σε live την πρώτη φορά και όταν βλέπω κάτι που με ενθουσιάζει το λέω, και οι The Titz με ενθουσίασαν αρκετά. Το rock’n roll στα καλύτερα του, παιγμένο όπως πρέπει, με την κατάλληλη δόση “αλητείας”. Ένα μεγάλο μπράβο από μένα και θα περιμένω να τους δω στο επόμενο λάιβ τους, αφού ακούσω την δισκογραφία τους πρώτα, αυτή τη φορά.

Κεφάλαιο Καναδάς, η χώρα που δεν γίνεται να βγάλει κάτι κακό. Κεφάλαιο Oi!/street και Bishop’s Green. Και μιλάμε για μία από τις καλύτερες Oi!/Street μπάντες που έχουμε ακούσει την τελευταία δεκαετία, με πέντε πολύ δυνατούς δίσκους και την τελευταία τους δουλειά να είναι φετινή. Δεν ήμουν σίγουρος τι να περιμένω χθες στο An, αλλά νομίζω ήταν πολύ καλοί, για να ακριβολογήσω πάρα πολύ καλοί.

Καταρχάς πάρα πολύ ευδιάθετοι, βγήκαν μπροστά σε ένα σχετικά μικρό κοινό, περίπου πενήντα εξήντα άτομα και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Κατά δεύτερον, βοήθησε μεν το κοινό σε αυτό πολύ, αλλά η σύνδεση τους με αυτό ήταν πάρα πολύ καλή. Καταλάβαινες ότι πήγες σε live, φτιαγμένο από οπαδούς του συγκεκριμένου ιδιώματος, για οπαδούς. Το οποίο ήταν πάντα κάτι που με συγκινούσε στην μουσική και στις “φυλές” γύρω από αυτή. Το live είχε διάρκεια κάτι λιγότερο από μιάμιση ώρα και στο μεγαλύτερο κομμάτι του, το κοινό δεν σταμάτησε να τραγουδάει, αλλά και ο Greg Huff, ο τραγουδιστής τους, δεν σταμάτησε να μας εμψυχώνει, που δεν ήθελε και πολύ, εδώ που τα λέμε. Αλλά όχι μόνο αυτό, οι Bishop’s Green γούσταραν πραγματικά αυτό που έκαναν και είμαι σίγουρος το ίδιο θα παίζαν είτε μπροστά σε αρένες, είτε στο χθεσινό κοινό. Ίσως η διάδραση που υπήρχε χθες να μην μπορούσε να γίνει με περισσότερο κόσμο, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία. Η εμφάνιση τους ήταν πάρα πολύ καλή και όλοι περάσαμε τέλεια, να τι έχει σημασία.

Overall : Θα το ξαναέβλεπα χωρίς δεύτερη σκέψη.

800

Avatar photo
About Χριστόφορος Τριήρης 30 Articles
Γέννημα-θρέμμα των 00ς (με ότι συνεπάγεται αυτό), λάτρης του punk και του -core - από όπου και να προέρχονται-, του ρεαλισμού και της πολιτικής φιλοσοφίας. Πλέον και wannabe "κριτής" του ακραίου ήχου, θα πάει πολύ καλά αυτό, μπορεί και όχι. Δεν μας ενδιαφέρει όμως.