KERRY KING: “From Hell I Rise”

ALBUM

Είδος : Thrash Metal
Εταιρεία : Reigning Phoenix
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 17 Μαΐου 2024

Πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2019 συνέβησαν αρκετά δυσάρεστα γεγονότα, με πιο γνωστό από όλα φυσικά τον COVID-19 που όλοι ξέρουμε τι επιπτώσεις και τι αλλαγές έφερε στις ζωές μας. Όμως, για το metal community, υπήρξε κάτι χειρότερο από τον COVID που ήταν το Disband των θρυλικών Slayer, μέλος των Big4 (Metallica, Megadeth, Slayer, Anthrax) και σήμα κατατεθέν του Thrash για πολλά χρόνια. Όσοι ήμασταν στο ΟΑΚΑ το 2019 θυμόμαστε με λύπη τον Kerry King και την παρέα του να μας χαιρετάνε για τελευταία φορά από την σκηνή. Για καλή μας τύχη όμως, ο Kerry αποφάσισε να προχωρήσει σε solo καριέρα δίνοντας στην δημοσιότητα την πρώτη του δουλειά στην μετά-Slayer εποχή με τίτλο “From Hell I Rise”

To “From Hell I Rise” αποτελείται από δεκατρία(!!!) κομμάτια σκληροπυρηνικού και ατόφιου metal, οπού το ένα είναι καλύτερο από το άλλο (λες και δεν θα ήταν με τον Kerry στο τιμόνι). Το άλμπουμ ξεκινάει με το “Diablo”, ένα instrumental intro song διάρκειας περίπου ενός λεπτού που πρακτικά μας εισάγει στο πραγματικό πρώτο κομμάτι του δίσκου με τίτλο “Where I Reign”. Από το πρώτο κιόλας λεπτό του δίσκου υπάρχει ξεκάθαρα το Slayer feeling, γεγονός καθόλου παράλογο. Αν αντέξετε και δεν σπάσετε τον αυχένα σας στα πρώτα κομμάτια τότε στην συνέχεια θα βρείτε το “Toxic”, προσωπικά το αγαπημένο μου κομμάτι του δίσκου καθώς περιλαμβάνει γρήγορο τέμπο, επιθετικά drums και φυσικά πολλά υπέροχα riffs που φωνάζουν από χιλιόμετρα το όνομα του Kerry King μιας και η αύρα του ήχου των Slayer επικρατεί και εδώ. Το “From Hell I Rise” κλείνει με το ομώνυμο κομμάτι, ένα κομμάτι που ηχητικά μου έκανε αρκετή εντύπωση καθώς οι κιθάρες είναι κουρδισμένες αρκετά χαμηλά και διαφοροποιείται ηχοχρωματικά από τον υπόλοιπο δίσκο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Κάθε άλλο, πιστεύω ταιριάζει περισσότερο στον Kerry το πιο “βαρύ” κούρδισμα.

Ηχοληπτικά το άλμπουμ είναι αρκετά καλό, με ίσως λίγο ανεβασμένη την ένταση στα πιατίνια και λίγο πιο χαμηλά το μπάσο από όσο θα το ήθελα, που όμως δεν χαλάει τον συνολικό ήχο.

Εξαιρετική δουλειά όπως πάντα από τον Kerry King και τους μουσικούς που διάλεξε, οι οποίοι παρεμπιπτόντως είναι οι Mark Osegueda (Death Angel), Phil Demmel (ex-Violence, ex-Machine Head), Kyle Sanders (Hellyeah) και φυσικά τον πρώην συνοδοιπόρο στους Slayer Paul Bostaph, που θυμίζει αρκετά Slayer, χωρίς όμως να είναι copy αυτού κάθε αυτού.

Well Played Kerry!

Instagram: https://www.instagram.com/kerrykingmusic/
Official Site: https://kerrykingofficial.com
YouTube: https://www.youtube.com/@KerryKingOfficial
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6r1McS7CU46TsVEh1ckGuH
Apple Music: https://music.apple.com/gr/artist/kerry-king/28181124

282

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 39 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.