LIGHT THE TORCH: “You Will Be The Death Of Me”

ALBUM

Είδος: Modern metal / Metalcore
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 25 Ιουνίου 2021

Δεύτερο album για τους metalcorers οι οποίοι έχουν πίσω από το μικρόφωνο ένα τρανταχτό όνομα, τον σπουδαίο τραγουδιστή Howard Jones ο οποίος διέπρεψε σε οποιαδήποτε μπάντα κι αν συμμετείχε, προεξάρχοντων φυσικά των θεούληδων Killswitch Engage.

Και η αλήθεια είναι ότι η μουσική των Light The Torch δεν πολυδιαφέρει ουσιαστικά και επίσης ο όρος “core” δεν έχει τόσο υψηλό μερίδιο στη μουσική που παράγουν. Με λίγα λόγια πρόκειται για άκουσμα που ανήκει φυσικά πλήρως στον όρο “modern metal” με όλες τις σταθερές του ιδιώματος παρόντα, είτε θετικά είτε αρνητικά. Και εξηγούμαι.

Τα κομμάτια γενικά είναι αρκετά καλά, με ωραία ρεφρέν, αρκετή γκρούβα, γενικά ο φίλος του είδους θα περάσει ευχάριστα ακούγοντας το album. Από την άλλη, δεν υπάρχει ουδεμία έκπληξη, ούτε συνθετική ούτε ηχητική. Μια παραγωγή που εξακολουθεί να είναι καρμπόν με εκατοντάδες άλλα σχήματα που δρουν στο συγκεκριμένο χωράφι και στις δυο όχθες του Ατλαντικού, χωρίς κάτι ξεχωριστό να επιδείξει. Παραβλέποντας αυτό το γεγονός όμως και εστιάζοντας στην ποιότητα του υλικού, αυτή βρίσκεται σε άνω του μετρίου επίπεδα χωρίς να εμπεριέχει κάτι συναρπαστικό, αν και είναι εμφανείς οι τεχνικές αρετές των μελών που απαρτίζουν την μπάντα.

Αξιόλογα τα “More Than Dreaming”, “End of the World”, “Become the Martyr” και “Living With A Ghost”, λίγες εξαιρετικές στιγμές στα “Wilting In The Light” και “Come Back To The Quicksand” και συμπαθητική η διασκευή στο ’80s hit “Sign Your Name” του Terence Trent D’ Arby.

Συνοψίζοντας έχουμε μια μουσική πρόταση η οποία δεν διεκδικεί επ’ουδενί δάφνες πρωτοτυπίας, μια απόλυτα επαγγελματική δουλειά που είναι μεν αξιόλογη αλλά δεν έχει να προσφέρει δα και κάτι τόσο συνταρακτικό ούτε και είναι ικανή να ταράξει τα δισκογραφικά δρώμενα. Καλό αλλά μέχρι εκεί.

Facebook: https://www.facebook.com/LightTheTorchOfficial

795

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1171 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.