JOY: “Ride Along!”

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου, περιμένω τουλάχιστον κάτι αξιοπρόσεκτο και καλοφτιαγμένο.

Σε παραγωγή του τραγουδιστή/κιθαρίστα τους, Zachary Oakley σε studio που έχουν γράψει οι Rocket from the Crypt και οι Earthless, των οποίων ο drummer, Mario Rubalcaba, συμμετέχει στο τρίτο αυτό album των πολιτών του San Diego, Joy. Στο δίσκο συμμετέχουν επίσης, ο Parker Griggs των Radio Moscow και ο κιθαρίστας των Sacri Monti, Brenden Dellar.

Η μουσική των Joy μπορεί να περιγραφεί ως ψυχεδελικό blues rock, στα βήματα των Radio Moscow και η παραγωγή είναι τόσο παλιατζουρέικη που κάπου-κάπου με κουράζει όμως, μιας και τα φωνητικά ακούγονται σαν να έρχονται μέσα από ένα σιδερένιο χωνί. Αν ξεχάσεις αυτό το τελευταίο, η μουσική παίζεται πολύ τεχνικά και σε πάει σε ταξίδια ψυχοτρόπα, αφού δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στα κιθαριστικά σόλο και στα εξαιρετικά τύμπανα του Thomas DiBenedetto.

Αν είσαι τέτοιος τύπος και τα τρως που και που τα μανιτάρια σου (τα πλευρώτους εννοώ, μην παρεξηγηθούμε), σου αρέσουν τα ψυχεδελικά 60s-70s, τότε θα περάσεις όμορφα με το τρίο από το San Diego. Αν δεν είσαι, δεν έχει κάτι να σου προσφέρει, αφού οι Radio Moscow και οι Dead Meadow τα έχουν καλύψει όλα τελευταία χρόνια!

Υ.Γ. Η διασκευή στο “Certified Blues” των ZZ Top είναι αξιόλογη πάντως!

525

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.