LEGENDRY: “Time Immortal Wept”

ALBUM

Είδος: Epic metal
Εταιρία: No Remorse Records
Ημ. κυκλοφορίας: 28 Οκτωβρίου 2023

Από το Pittsburgh της Pennsylvania μας έρχονται οι Legendry και δεν είναι τίποτα πρωτάρηδες.
Αυτό εδώ είναι το τέταρτο ολοκληρωμένο τους πόνημα και δεύτερο μιας επικείμενης τριλογίας.

To πρώτο επεισόδιο λοιπόν, της τριλογίας Τhe Earthwarrior Cycle είχε κυκλοφορήσει το 2019 με τίτλο “The Wizard and the Tower Keep”, όπου ένας ανώνυμος πολεμιστής μεταφέρεται από τη Γη στον μακρινό πλανήτη Eyrn. Εκεί, μαθαίνει να ευδοκιμεί στην άγρια ​​φύση, να κάνει επιδρομές σε στοιχειωμένους ταφικούς θαλάμους και να λεηλατεί ερειπωμένα μπουντρούμια για να κάνει εμπόριο στις πόλεις κατά μήκος του δρόμου του. Κατακτά το Eye of Kings, ένα μπλε κόσμημα με μυστηριώδεις δυνάμεις διαδιάστατων ταξιδιών. Τα ταξίδια του τον οδηγούν στον Ardona, που κυβερνάται από τον κακό μάγο Vael στην κορυφή του Tower Keep μέσα στα τείχη της πόλης. Κατά την άνοδό του μέσα από θαλάμους απόκρυφης μαγείας, βρίσκει μια πύλη προς το βασίλειο του Faellnoch, ενός αρχαίου πλανήτη που κυβερνάται από τον κίτρινο βασιλιά. Ο Earthwarrior ξυπνά έναν αρχέγονο ημίθεο σε αυτό το βασίλειο, βγάζοντας την οντότητα από τη ζωντανή πέτρα σε μια στιγμή που ανασύρει το σκήπτρο των βασιλιάδων από τα χέρια του. Ολοκληρώνοντας αυτό το σκήπτρο με το μπλε κόσμημα που είχε στην κατοχή του, είναι σε θέση να μεταφερθεί πίσω στο Tower Keep για να αντιμετωπίσει τον Vael. Σε αυτή την αναμέτρηση, ο μάγος νικιέται και με τη μαγεία που δένει τον πύργο, καταρρέει στον ουρανό καθώς ο Earthwarrior δραπετεύει.

Το παρόν και δεύτερο της τριλογίας “Time Immortal Wept” ξεκινά με τον Earthwarrior να βρίσκει μια μυστική κοινωνία αφιερωμένη στη διατήρηση της γνώσης μέσα στο χρόνο. Βρίσκεται στο επίκεντρο μιας προφητείας, την οποία κρατούν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ξύπνησε τους παλιούς θεούς του Faellnoch και οι πολεμιστές τους εισβάλλουν τώρα στο Eyrn μέσα από καθρέφτες και ανακλαστικές λίμνες νερού. Ο Earthwarrior πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο Faellnoch για να τους σταματήσει, αλλά πρέπει να βρει έναν νέο τρόπο επιστροφής, καθώς το σκήπτρο των βασιλιάδων καταστράφηκε καθώς έπεσε από το Tower Keep. Βιώνει δαιμονικά οράματα αυτού του άλλου κόσμου της φωτιάς και της αγριότητας ενώ δημιουργούνται στρατιές από τερατώδη πλάσματα, φτιαγμένα από την κακή μαγεία και ο κίτρινος βασιλιάς και οι πολέμαρχοι του συνωμοτούν στο κατακόκκινο φρούριο τους, με στόχο να κατακτήσουν το Eyrn. Η περιπέτεια του Earthwarrior συνεχίζεται, αλλά προς ποιον σκοπό;
Ενδιαφέρον concept για τους φίλους τους fantasy αν μη τι άλλο.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Vidarr (κιθάρα/φωνή), Kicker (τύμπανα) και το νέο μέλος στο μπάσο, ονόματι Evil St. Clair. Ο Vidarr είναι επίσης δημιουργός του πίνακα που κοσμεί το εξώφυλλο του album και μουσικά αντλούν διάφορες επιρροές που όμως έχουν ως σκοπό τελικά την επικότητα.
Αναγνώρισα πάμπολλα στοιχεία Warlord, κάποια Manilla Road και Manowar, ενώ η prog rock πλευρά τους ξυπνάει μέσα μου τους Wishbone Ash, και οι Legendry έχουν αν μη τι άλλο μεγάλο μουσικό ενδιαφέρον, όμως η μανία τους να υπερ-ρετροποιούν την παραγωγή τους, κατά τη γνώμη μου αδικεί την ποιότητα των κομματιών τους, οπότε δεν θα σταθώ καθόλου στην αδύναμη φωνή τους Vidarr, αφού δεν είναι πάντα στοιχείο αποτροπής για τον ακροατή (είμαι πολύ ανεκτικός σε αυτόν τον τομέα).

Στα αλήθεια, οι αρχαιολόγοι και μελετητές του μέλλοντος ακούγοντας αυτό το δημιούργημα, θα στοιχηματίζουν τα σπίτια τους πως χρονολογείται κάπου στο 1985.
Καταλαβαίνω πως είναι επιλογή τους, αλλά δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω με αυτή και θα ήθελα να ακούσω τις συνθέσεις τους χωρίς να περνούν από το ρεβαϊβαλόφιλτρο.

Facebook: https://www.facebook.com/legendryband

287

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.