DEFTONES: “Koi No Yokan”

Ο τίτλος του νέου πονήματος των Deftones αφορά το προαίσθημα που έχεις όταν συναντάς κάποιον και γνωρίζεις κάπου βαθειά μέσα σου πως κάπου, κάπως, κάποτε, θα έρθετε πιο κοντά, θα αγαπηθείτε κτλ. Κάτι τέτοιο τέλος πάντων σημαίνει το “Koi No Yokan”

Τα τραγούδια “Leathers” και “Tempest” είχαν δοθεί στη δημοσιότητα αρκετά πριν βγει το album  και είχαν προϊδεάσει ως ενός σημείου τον ακροατή… Η μαγιά των “Saturday Night Wrist” και “Diamond Eyes” είναι εδώ και το σχήμα από την Αμερική δείχνει να έχει κατασταλάξει στον ήχο του.

Αυτό που διαφοροποιεί κάπως το “Koi No Yokan” από το πρόσφατο δισκογραφικό παρελθόν της μπάντας, είναι η έμφαση στο δυναμισμό που μπορούν να παράγουν οι συνθέσεις, διατηρώντας μεν την ευρύτερη μελαγχολία τους, βγάζοντας όμως παράλληλα περισσότερα συναισθήματα απόγνωσης και θυμού. Τα λογής ξεσπάσματα συντελούν σε μια από τα πιο ολοκληρωμένες δουλειές του συγκροτήματος, ισορροπώντας με μεγάλη μαεστρία τη θλίψη με την οργή, παρουσιάζοντας τη φυσική συνέχεια ερεθισμάτων που προκλήθηκε με το “Diamond Eyes”.

Άκρως αισθαντικό album και αυτό λοιπόν, με τους Deftones να κάνουν ένα πολύ καλό σερί κυκλοφοριών, δείχνοντας πως ανεξάρτητα με το πώς ξεκινάς την καριέρας σου, μπορείς πάντα να ελιχθείς και να βρεις το ηχητικό προσωπείο που σου ταιριάζει και θα σε εντάξει στις μουσικές συνειδήσεις των ακροατών.

504

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.