EDITORS: “In Dream”

Πριν από δύο χρόνια οι Editors κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album με το νέο τους line-up, όμως με το “In Dream” περνάνε ουσιαστικά σε μια νέα εποχή για αυτούς.

Το γεγονός ότι πρόκειται για την πρώτη τους δουλειά στην οποία είναι υπεύθυνοι αποκλειστικά αυτοί -από τον δημιουργικό τομέα μέχρι και την παραγωγή- τους έδωσε άπλετο χώρο στο να πειραματιστούν, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Το πέμπτο album των Βρετανών έχει τις ιδιαιτερότητές του. Κατά βάση, οι synthpop συνθέσεις κλέβουν την παράσταση, διότι η ομορφιά που τους προσδίδεται από την alternative rock χροιά και την post ατμόσφαιρα δημιουργούν ίσως τον καλύτερο και πιο ταιριαστό για τους Editors ήχο.

Η σκοτεινή indie μουσική υπάρχει ακόμα, όμως πλέον ακούγεται περισσότερο ανάλαφρη ή και πιο αισιόδοξη από το παρελθόν της μπάντας, παρόλο που ακόμα υπάρχουν κομμάτια όπως “Life is a Fear” και “Marching Orders”. Στο “The Law” οι Editors ηχογραφούν για πρώτη φορά με μουσικό εκτός μπάντας και δεν πρόκειται για άλλη από την Rachel Goswell των Slowdrive, με αποτέλεσμα ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου.

Με το “In Dream” οι Editors παίζουν πιο απελευθερωμένα από ποτέ, δημιουργώντας έναν σημαντικό dark indie, post rock και synthpop δίσκο που θα σημαδέψει την πορεία τους στο εξής. Απολαυστικότατο άκουσμα.

461