LEGENDRY: “The Wizard and the Tower Keep”

Οι Legendry είναι ένα σχετικά καινούριο συγκρότημα, έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο δίσκους, παίζουν επικό heavy metal και με το “The Wizard and the Tower Keep” που είναι concept δίσκος, φιλοδοξούν να γίνουν γνωστοί σε περισσότερο κοινό. Ηγέτης των Αμερικανών είναι ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Vidarr, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μουσική αλλά και για τους στίχους της μπάντας, αφού έγραψε τη νουβέλα πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο δίσκος. Μαζί του στο μπάσο είναι ο Evil St. Clair και στα τύμπανα  ο Kicker. 

Το “μουντό” εξώφυλλο θα έπρεπε να με προειδοποιήσει γι’ αυτό που θα άκουγα, αλλά το επικό όνομα της μπάντας, σε συνδυασμό με το ότι το πρώτο κομμάτι του δίσκου ονομάζεται “The Bard’ s Tale”, μου δημιούργησε ελπίδες για κάτι καλό. Δυστυχώς οι ελπίδες μου αποδείχθηκαν φρούδες. Ακουστικό τραγούδι με την παραγωγή να είναι επιεικώς κακή, ο τραγουδιστής να ακούγεται λες και τραγουδούσε κλεισμένος σε μπουντρούμι, οι κιθάρες να επαναλαμβάνονται και αν και έχει ένα Brocas Helm vibe, δεν σώζεται με τίποτα. Το επόμενο τραγούδι είναι το “Vindicator”, που θυμίζει τους αγαπημένους Night Demon, και εδώ λες κάτι πάει να γίνει, αλλά και πάλι ο ήχος είναι σκ@τ@. Το επτάλεπτο “The Wizard and the Tower Keep” είναι σε διαφορετικό στυλ, αφού θυμίζει τους μέγιστους Manilla Road και επίσης υπάρχουν επιρροές από prog rock των 70’s, πράγμα που συμβαίνει και στα υπόλοιπα μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια όπως “Sorcery’s Bane”, “The Lost Road” και “Earthwarrior”, με τα δύο τελευταία όμως να είναι  βαρετά.  Άφησα για το τέλος το “Behind the Summoner’ s Seal”, στο οποίο ανεβάζουν ταχύτητες οι Αμερικανοί, και σε σημεία θυμίζει κακούς Manowar. Αρκετά κουραστικό και δεν “κολλάει” και με τον υπόλοιπο δίσκο.

Αν το “The Wizard and the Tower Keep” ήταν ο πρώτος δίσκος των Αμερικανών, θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε κάποια ελαττώματα. Αλλά όταν φτάνεις στον τρίτο δίσκο και ακούγεσαι έτσι, μάλλον κάνεις κάτι λάθος. Εν έτει 2019, με αυτήν την παραγωγή δεν πας πουθενά και η δικαιολογία ότι είναι old school δεν πρέπει να λέγεται ούτε για πλάκα. Επίσης, και τα φωνητικά πρέπει να βελτιωθούν λίγο. Οπότε καλύτερα να επενδύσετε κάπου αλλού τον χρόνο σας και αν οι Legendry βελτιωθούν, εδώ θα είμαστε να το συζητήσουμε.

https://www.facebook.com/legendryband/

Legendry – Vindicator

499

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.