KONG: “Traders Of Truth”

ALBUM

Είδος : Progressive Metal
Εταιρεία : Sliptrick Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 28 Νοεμβρίου 2023

Το progressive είναι ένα μοναδικό είδος μουσικής που αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη του metal κυρίως μετά τα 90s. Πάρα πολλές μπάντες έχουν προσπαθήσει να το αφομοιώσουν και να το μεταδώσουν στο κοινό τους, αλλά λίγες το κατάφεραν με επιτυχία. Μία από αυτές, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι και η τετράδα από την Ολλανδία. Οι KONG με το πρόσφατο τους Traders Of Truth μας δείχνουν πως μπορεί το progressive να συνδυαστεί με ψυχεδελικά riffs, industrial στοιχεία και μελωδίες χωρίς την προσθήκη φωνητικών, εγχείρημα αρκετά δύσκολο όπως έχει πει και ο Dave Mustaine σε συνέντευξή του.

Ο δίσκος ξεκινάει με το πολύ δυνατό Radiance, που θυμίζει Metal από τα παλιά. Δυνατά riffs για ανθεκτικούς αυχένες ενώ παράλληλα ακούγονται πολλές αρμονίες στο πίσω μέρος που έρχονται και δένουν απίστευτα. Στην συνέχεια μας εισάγουν την πιο γαλήνια πλευρά τους με το Glasslands, ένα αρκετά χαλαρό σε σύγκριση με το υπόλοιπο άλμπουμ κομμάτι το οποίο όμως διατηρεί το ύφος της μπάντας χρησιμοποιώντας πολύ όμορφα τα πλήκτρα στο background και όχι μόνο. Όλος ο δίσκος γυρνάει γύρω πολύ δυνατές μελωδίες, αλλαγές ρυθμικών αγωγών, βαριές μπασογραμμές και διάφωνες συγχορδίες, όπως λένε και στον κόσμο της θεωρίας μουσικής, γεγονός το οποίο επάξια στέλνει τον δίσκο στην κατηγορία του progressive metal. Δεν βρήκα κάποια συγκεκριμένη αδυναμία ή έλλειψη στον δίσκο μουσικά ή από άποψη παραγωγής επομένως θα τον πρότεινα ανεπιφύλακτα.

Εν κατακλείδι, το Traders Of Truth αποτελεί, κατά την άποψη μου, μία πολύ καλή προσθήκη στην φαρέτρα των KONG με αρκετά κομμάτια τα οποία θα ήθελα να ακούσω live καθώς όπως προανέφερα είναι αρκετά δύσκολη η σύνδεση με το κοινό όταν δεν χρησιμοποιούνται καθόλου φωνητικά. Σίγουρα, σαν λάτρης του είδους, περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία την ανακοίνωση κάποιου live στα μέρη μας. Μέχρι τότε όμως, θέλω να ελπίζω πως θα μπουν πιο ενεργά στον μουσικό μας χάρτη, καθώς το αξίζουν και με το παραπάνω.

WEBSITE: https://www.kong.nl/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/KONGband
YOUTUBE : https://www.youtube.com/@KongTheBand

626

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 26 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.