TRIGGER: “Cryogenesis”

Ορίστε μια ακόμη μουσική προσπάθεια που εμπνέεται από την Ελληνική Μυθολογία για να στήσει μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας που παρουσιάζει μια διαφορετική εκδοχή της Γένεσης!

Οι Αυστραλοί Trigger προσφέρουν ένα δυναμικό και όμορφο ντεμπούτο με τίτλο “Cryogenics” (έχει προηγηθεί ένα ΕΡ), διάρκειας 53 λεπτών, με έξοχη παραγωγή, κατατοπιστικό εξώφυλλο και καλές ερμηνείες από τα πέντε μέλη του συγκροτήματος.

Τι να περιμένετε αναρωτιέστε; Μελωδικό thrash στα πρότυπα των Trivium και In Flames, με βαθιά κρυμμένες επιρροές που ποικίλλουν από Slayer ως Testament, αλλά περασμένες με δικό τους τρόπο που δεν τους κάνει να ακούγονται απλώς μια καλή κόπια των Trivium. Τα καθαρά φωνητικά επικρατούν συνήθως, με τα αγριότερα να έχουν πιο guest star ρόλο, και ευτυχώς δεν είναι τόσο “λουλουδένια” για να με κάνουν να τους κατηγοριοποιήσω στην γενιά χωρίς “κάκαλα”. Οι κιθάρες παίζουν το ρόλο του σολίστα αρκετές φορές, με τις μελωδίες να στηρίζονται σε heavy metal φόρμουλες και το ρυθμικό κομμάτι της μπάντα δίνει αυτή την γκρούβα που αλυσοδένει τον όρο thrash και δεν τον αφήνει να φύγει τελείως από την εικόνα.  

To “Cryogenesis” είναι ένας απόλυτα καλός φίλος για τους μουτζαχεντίν τους ήχου (όπως λένε οι ίδιοι εκεί συνατάνται η Ευρωπαϊκή μελωδία και η Αμερικάνικη επιθετικότητα) και ενδιαφέρον άκουσμα για τους υπόλοιπους περίεργους, που δεν θα χάσουν το χρόνο τους σε καμιά περίπτωση. Πολύ καλό album συνολικά, αλλά προτείνω να το ακούσετε πριν ακούσετε το πρόσφατο πόνημα των Αμερικανών, μιας που οι διαφορές είναι τιτάνιες και θα κόψει πόντους από τους Trigger μια ατυχής τέτοια σύγκριση.

Αγαπημένο κομμάτι: “Devide”.

Καλωσορίζω με ευχαρίστηση τους φίλους μας από το τέλος του χάρτη (εκεί που τελειώνει η επίπεδη Γη και τα καράβια πέφτουν στο γκρεμό) και εύχομαι να μας εκπλήξουν ακόμη περισσότερο την επόμενη φορά!

https://triggerau.bandcamp.com

472

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.