SHADOW MOTEL: “Ausfahrt Nach”

Α ρε Στέφανε, ξηγήθηκες ποιότητα για να μην πω πιότητα…

Το τρίο (μπελκάντο) των Shadow Motel κατάγεται από την Toulouse της Γαλλίας παρόλο τον αποπροσανατολιστικό τίτλο του ντεμπούτου τους (υποθετικά) “Ausfhart Nach” (=μετά την έξοδο). Γενικά οι SM είναι μυστήρια τραίνα, καθώς δεν εντόπισα κάποια εμπεριστατωμένη πληροφορία γι’ αυτούς στο διαδίκτυο.

Πάντως και ειδικότερα, από μουσικής απόψεως, το εν λόγω γκρουπάκι είναι αρκετά περίεργο καταργώντας και μόνο τη θέση του μπασίστα, πράγμα που εφαρμόζουν συχνότατα πλέον τα περισσότερα indie-hipster σχήματα και καταντάει λίγο ενοχλητικό εν τέλει (είμαι πουριτανός, μάλλον γερνάω).

Καθοδηγούμενοι, λοιπόν, από την τραγουδίστρια και οργανίστρια Swan W, αυτό που παράγουν είναι μια μορφή ψυχεδελικού garage πνιγμένη στη farfisa, τα mellotron και τα άλλα ρετρό πληκτράκια που συνοδεύονται από τις επίμονα slide κιθάρες του Julien B. Εμφανείς επιρροές που διέγνωσα είναι ίσως οι Dead Moon, τους Sonic Youth, ο Nick Cave και ακόμη και ο θείος Neil Young. Υπάρχει , ωστόσο και αρκετή χορευτική διάθεση αν λάβει κανείς υπ’ όψιν τραγούδια όπως το γιεγιέδικο “Applause” και τη “σκωτσέζικη” εμβατηριακή μελωδία του “Ritual”.

Οι Shadow Motel είναι αποτελεσματικοί, ευρηματικοί και σίγουρα πολύ ευχάριστοι και ο παρών  δίσκος τους θα σας κρατήσει συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα, με μόνη ένσταση ίσως τη σχετικά μεγάλη διάρκεια των τραγουδιών.

597