BATTLE OF ATHENS: Vodka Juniors, Planet of Zeus (09/06/12) Τεχνόπολις

Τα τελευταία χρόνια, ειδικά μετά την κυκλοφορία του “Dark Poetry”, οι Vodka Juniors είχαν βρει το νόημα της ζωής. Έβαλαν πλάτη στην βιομηχανία των δισκογραφικών και των μανατζεραίων και είδαν το όνομα τους να γίνεται γλυκιά μελωδία σε όλο και περισσότερα αυτιά κάθε χρόνο.

Κάποτε είχαμε τα Xmas Festivals στο An Club, το οποίο ήταν μικρό πια, οπότε είπαν να γεμίσουν και το Gagarin 205. Περιοδείες σε όλοι την Ελλάδα, σε νησιά και στεριά, με εμφανίσεις που ευχαριστούν τον κόσμο με πάντοτε φτηνό εισιτήριο και τώρα ήρθε η σειρά να γεμίσουν την Τεχνόπολη.

Και δεν ήταν μόνοι τους σε αυτήν την προσπάθεια. Για τουλάχιστον, ένα μήνα πολύς κόσμος μιλάει για το Battle of Athens με ποσταρίσματα στο Facebook, να μιλάνε για “πόλεμο” και χαμό. Και μαζί με τους Vodka Juniors, ο αθηναϊκός λαός απόλαυσε τους εξαιρετικά φορμαρισμένους Planet of Zeus (Γεια σου, ρε Μπάμπη, αρρώστια) που έχουν πάρει αμπάριζα όλα τα φεστιβάλ, μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού “Macho Libre”.



Καθώς φτάσαμε εκεί, αντικρίσαμε αρκετό κόσμο, αλλά όχι αυτό που περίμενα, και προς στιγμήν ανησύχησα, γιατί θέλω τέτοιες ωραίες προσπάθειες να στέφονται με επιτυχία. Τελικά, αποδείχτηκε απλά ότι κάποιοι απλά είχαν αποφασίσει να μην δουν τους Planet. Καλά να πάθουν, γιατί έχασαν ένα όμορφο performance σε μια ανοικτή σκηνή, που ειλικρινά πιστεύω τους αξίζει μια ακόμη μεγαλύτερη.

Με μπυρίτσα ανά χείρας, λικνιζόμαστε ρυθμικά με το τεράστιο “Leftovers” και ουρλιάζουμε παρέα με την μπάντα. “Stab Me”, “Nervous Breakdown”, “Doteru” (Δεν υπάρχει αυτό το κομμάτι!), “Vanity suit”, και τα μυαλά στα κάγκελα. Η σκηνή είχε πάρει φωτιά τα δύο άκρα με τα έγχορδα στα χέρια, έκαναν ασταμάτητο headbanging και κουνούσαν αναγκαστικά και εμένα που προερχόμουν από αβυσσαλέο hangover. Μουσική βαρβατίλα που σε κάνει να βγάζει τρίχες και στην πατούσα. Βαριά ριφς και ψυχωμένα τύμπανα που έκαναν τις καμινάδες να τρίζουν. Σύντομα, θα είναι και πάλι στη διάθεση του αθηναϊκού κοινού! Και την άλλη φορά, δε θα σας δικαιολογήσω!

Planet of Zeus setilst
Leftovers
Dawn of the Dead
Doteru
Nervous Breakdown
Scream
Stab me
Something’s Wrong
Vanity Suit
Macho Libre
Woke up dead
Eat me Alive



Αφού ο κόσμος, ζεστάθηκε και υγράνθηκε από την κατανάλωση αλκοολούχων δροσιστικών, ο χώρος όλο και γέμιζε. Σχεδόν 3000 συμπολίτες μας, βρίσκονταν στην Τεχνόπολη για να απολαύσουν ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά συγκροτήματα πάνω στην σκηνή.

Το πάρτι ξεκίνησε με το “Nowhere close to home” και με το επόμενο (“Rise up”), το pit άρχισε να κουνιέται. Εμφανίστηκαν τα πλέον καθιερωμένα θαλάσσια στρώμα και μια φουσκωτή φάλαινα που έκαναν βόλτες από χέρι σε χέρι εκεί μπροστά. Μέσω των Operation Ivy ζήτησαν ενότητα (“Unity”) και μόλις έπαιξαν το “Gasoline” έγινε πραγματικά της ιερόδουλης το κάγκελο. Η νεολαία στα μπροστινά της σκηνής έδινε ρέστα βλέποντας τους Vodkες να πηγαινοέρχονται και να χοροπηδούν συνεχώς! Η τρομπέτα (μεγάλο addition στο performance τους, άντε και τρομπόνι του χρόνου) έδινε ένα κλίμα ακόμα πιο πανηγυρικό και κατά καιρούς έσκαγαν και κάτι κονφετί στον ουρανό που έμοιαζε σαν καρναβάλι σε δρόμο κάποιας μεγάλης πόλης, όπως επίσης και τα κλασσικά γηπεδικά καπνογόνα που έβαλαν φωτιά στις ψυχές μας, ειδικα στη διασκευή του “Too drunk to fuck”.



Στα highlights η διασκευή του “Don’t Push” (Sublime), το εκπληκτικό “Whiskey in the rain”, η ωραία προσέγγιση στο “Ποτέ μην χαθείς” (Υστερία) και το γεγονός ότι ο ύμνος τους “Gasoline”, ακούστηκε και στις δύο εκδοχές του.

Για να γκρινιάξω και λίγο όμως, πεθύμησα το “Masks are off”, καθώς και το αγαπημένο μου “Stickin’ in my eye” (NOFX). Παρόλα αυτά, ένα ακόμα πάρτι, με τους Vodka Juniors διοργανωτές, ήταν επιτυχημένο και μας άφησε όλους ικανοποιημένους, ακόμα και κάποιους που είχαν έρθει μόνο για τους Planet (ξέρω εγώ τι λέω, σας θυμάμαι).
Ο Χάρης (κιθάρα, φωνή, όπως έβλεπες αριστερά) δήλωσε ότι ήταν η πιο όμορφη βραδιά της ζωής τους (και μια από τις όμορφες δικές μας σίγουρα) και στο τέλος του είπα “Έτσι όπως πάτε σε 2 χρόνια θα μας καλέσετε στο ΟΑΚΑ!”, παίρνοντας σαν απάντηση ένα γέλιο και “Χαλάρωσε, ρε μαλάκα”. Όμως, εγώ πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά δεν έχουν ταβάνι, απλά και μόνο επειδή λατρεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν απλά για να βρίσκονται παρέα με εμάς. Και αυτό το λέω επειδή το γνωρίζω προσωπικά!



Το live τελείωσε με τον Ορέστη να αφήνει τα τύμπανα και να έρχεται μπροστά και να ζώνεται την κιθάρα και όλοι μαζί τραγουδήσαμε το “Endless Nights”.
O Ορέστης πήγε μόνος του στο μικρόφωνο και υπνωτίζοντας μας είπε “Κοιτάξτε με στα μάτια… ΜΕΘΥΣΤΕ!!!!!”

Planet of Zeus και Vodka Juniors σας ευχαριστούμε!

Vodka Juniors setlist
Nowhere close to home
Rise up
Bong
Bottle of hope
Break the silence
Unity (Operation Ivy)
King of the street
Gasoline
Don’t push (Sublime)
Trash Test dummies
Slow Down
Where is my life
I wonder
Summer nights
What freedom
Whiskey in the rain
Against the world
Princess
For the kids
Athens
Too drunk to fuck (Dead Kennedys)
Don’t wanna go to the army
We are all going to hell
Unite and resist
Rollercoaster
Ποτέ μη χαθείς (Υστερία)
Gasoline (ska)
All by myself
Shadows in the sunset
Remember this day
Down South
Alone in my kingdom
Endless roads + Endless nights

Photos: Δανάη Οικονόμου, Τάσος Μαρτίδης



573

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.