SIRENIA: “Enigma of Life”

Ο Νορβηγός Morten Veland, στις αρχές του αιώνα που διανύουμε, δημιούργησε τους Sirenia, μια μπάντα που αισίως φτάνει στο πέμπτο της album. Με 12 πολύ καλά δουλεμένα ατμοσφαιρικά κομμάτια, με πολλαπλά φωνητικά, δωδεκάχορδες κιθάρες, βιολιά, αλλά και με δυνατές συνθέσεις, δίνει το παρόν στη παγκόσμια metal σκηνή με το Enigma of Life”.

Αν και ως σχήμα πλασάρεται σαν ένα μελωδικό gothic/rock σχήμα, νομίζω ότι περισσότερο είναι power metal, ατμοσφαιρική και σκοτεινή μεν μπάντα, αλλά όχι gothic.

Όλα τα κομμάτια έχουν σκοτεινό και αγωνιώδες περιβάλλον, αλλά είναι πιστεύω σχετικά μικρής διάρκειας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξελιχθεί όλη εκείνη η μουσική που θα μπορούσε, ή θα ήθελε να μας δοθεί από τα μέλη! Στα συν είναι τα πολλαπλά φωνητικά, μιας και ακούς από brutal σε άμεσο συνδυασμό με normal αντρικές φωνές και χορωδίες έως την… ευαίσθητη φωνή της Ailyn, που αρκετές φορές μου έδωσε την εντύπωση, πως ήταν “λίγη” για αυτό που θέλουν να κάνουν οι Sirenia!

Ο δίσκος “πίνεται” νεράκι και δε καταλαβαίνεις ποτέ τελείωσε και είναι ευκολοάκουστος, με κορυφαία σύνθεση το υπέροχο Fading Star!! Και είναι και αυτό που με κάνει να πιστεύω πως όλα τα κομμάτια προσπάθησαν να γίνουν σαν κι αυτό, αλλά μονό εκείνο τα κατάφερε, ή σαν όλα να προσπαθούσαν να καταλήξουν σε αυτό, κάτι σαν concept! Πραγματικά εκπληκτικό επικό τραγούδι και γενικά πολύ καλή προσπάθεια της μπάντας, χωρίς να είναι απαραίτητα αυτή η καλύτερη ή η χειρότερη στιγμή της. Επίσης πολύ καλό το αφαιρετικό outwork του cd που αντικατοπτρίζει απόλυτα το τι θα ακούσεις πατώντας το play! Προτείνεται ανεπιφύλακτα!

419