KOHANA: “Blaze”

EP

Είδος: Stoner/Grunge
Εταιρία: Self Released
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Φεβρουαρίου 2020

Το τελευταίο τετράμηνο φαίνεται πως τα κρούσματα στονερογκραντζίτιδας έχουν ανέβει επικίνδυνα στη Θεσσαλονίκη.
Αρκετά νέα, ή και λίγο παλαιότερα, σχήματα φτάνουν στα inbox του Rockway και εμείς προσπαθούμε να ασχοληθούμε όσο περισσότερο γίνεται με όσα συμβαίνουν “in our own back yard” που λένε και στο χωριό μου.

Οι Kohana “επηρεασμένοι από την Grunge σκηνή του ’90 αλλά και από την Desert Stoner rock κουλτούρα” όπως δηλώνουν οι ίδιοι, μας παρουσιάζονται για πρώτη φορά με ένα σύντομο ΕΡ τριών τραγουδιών. Τα κομμάτια ακούγονται σαν κάποια άτυπη συνεργασία των Alice In Chains με τους Nirvana της “In Utero” περιόδου και με τη βοήθεια κάποιων Qotsa κιθαριστικών σημείων, δημιουργείται ένα θετικό σύνολο για τα ώτα των θιασωτών του ήχου.

H φωνή κινείται σε καλά επίπεδα, η προφορά και έκφραση της αγγλικής γλώσσας είναι άνω του μετρίου και αποφεύγει τα ευαίσθητα ραντάρ, αλλά η κομπεϊνική άποψη πρέπει να εξασκηθεί παραπάνω στις υψηλές που κάπου κάπου είναι ασυγκράτητη. Τα τρία τραγούδια χύνονται όμορφα το ένα μέσα στο άλλο και δημιουργούν μια ωραία συνοχή, αλλά δεν έχουν αυτό το κάτι που θα μας ξεσηκώσει παραπάνω. Είναι όμως η πρώτη τους επαφή και λογικό είναι να μην είναι αρκετή (λόγω συντομίας) για να αναπτυχθούν όλες οι πτυχές των ταλέντων των μελών τους. Προς το παρόν, προτείνεται σε εκείνους που αγαπούν τους Nirvana και το νέο πρόσωπο των 1000mods.

Facebook: https://www.facebook.com/KohanaBand/
Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UC5URA7Pwom6jTBm_qu6BFwA
Spotify: https://open.spotify.com/artist/59KxLygTAzViRl5AcN5Zjf
Bandcamp: https://kohana.bandcamp.com/

1079

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.