TEMPLE OF KATHARSIS: “Macabre Ritual”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Εταιρεία: Theogonia Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 4 Αυγούστου 2023

Αν και ενεργοί ήδη καμιά δεκαριά χρόνια, το “Macabre Ritual” είναι το ντεμπούτο των Temple Of Katharsis από την Καστοριά, έχοντας κυκλοφορήσει προηγουμένως ένα ΕΡ και κάποια split.

Πρόκειται για μια πολύ straightforward περίπτωση: κλασικό black metal α λα Ελληνικά, κατά κύριο λόγο, με μπόλικες επιρροές από Σκανδιναβία μεριά (Σουηδία κυρίως).

Σε γενικές γραμμές, το “Macabre Ritual” είναι μια αντικειμενικά καλή δουλειά. Έχει έναν κάπως cinematic χαρακτήρα θα έλεγα, δημιουργώντας την ατμόσφαιρα που θέλει, σκοτεινή και δυσοίωνη. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τίποτα που να μην έχουμε ξανά ακούσει και που θα μας εκπλήξει ή θα μας συνεπάρει απίστευτα. Συνεπώς, είναι καθαρά στον ακροατή το πόσο καλός τελικά είναι αυτός ο δίσκος.

Με σαφής επιρροές από την ελληνική black metal σκηνή, φέρνουν εύκολα στο μυαλό τους Elysian Fields, τους Zemial ή τους ύστερους Rotting Christ. Ταυτόχρονα, λαμβάνουμε ψήγματα από Dark Funeral και σχετικές μπάντες του βορρά. Αυτό κυρίως φαίνεται στην παραγωγή, η οποία είναι πεντακάθαρη. Τόσο καθαρή μάλιστα που, για το αυτί του γράφοντα, λείπει αυτό το edge που χρειάζεται να υπάρχει στον black metal ήχο αλλά και γενικά. Οι τίτλοι των κομματιών, επίσης, και οι στίχοι είναι προβλεπέ.

Όλα είναι καλοπαιγμένα. Δεν επιθυμώ να πω κάτι κακό. Αλλά δεν μπορώ να διώξω αυτήν τη “meh” αίσθηση που έχω για τον δίσκο. Μάλλον δεν μπορώ να την βρω με τέτοιου είδους black metal, μου πέφτει κάπως εύπεπτο. Αλλά είμαι σίγουρος ότι πολλοί εκεί έξω θα την βρουν. Και καλά θα κάνουν.

Facebook: https://www.facebook.com/templeofkatharsis
Bandcamp: https://templeofkatharsis.bandcamp.com/

294

Avatar photo
About Δημήτρης Κωνσταντινίδης 50 Articles
Ερωτευμένος με το σκληρό metal από μικρή και ευαίσθητη ηλικία, όταν μια μοιραία στιγμή άκουσε το "Ride The Lightning" από παλιά κασέτα Maxell. Έπειτα ανακάλυψε τους Slayer και έπαθε πώρωση σε βαθμό μανίας. Μουρμουράει συνεχώς κάποιο riff και παίζει ρυθμούς drums με τα δάχτυλά του. Με ιδιαίτερη αδυναμία επίσης: στο black metal, σε οτιδήποτε obscure, στο d-beat, στον ζύθο, στις grim μέταλ πόζες, στον Stanley Kubrick, στον Dario Argento, στο DIY, στις ωραίες μυρωδιές. A metalhead to the punks, a punk to the metalheads.