WHITESNAKE: “Live at Donington 1990”

Ποτέ δε κατάλαβα, γιατί εκτός από το “Check How the Band Playing Live Mode”, έπρεπε να ακούσω μια “ζωντανή” ηχογράφηση, αφού και κατώτερη από ένα studio album θα ήταν ηχητικά και στη τελική θα σκύλιαζα ακούγοντας τις φωνές του κόσμου, ο οποίος με το τρόπο του θα μου θύμιζε, ότι δεν ήμουν ανάμεσα του!

Είναι ακριβώς η ίδια φάση με τα dvd! Πόσες φορές έχετε πει: “ας δούμε μουσική;” Δεν είναι τρελό; Ωραία, γιατί εδώ συνδυάζουμε και τις δυο τρέλες! Ήχος και εικόνα μαζί!

Αν και το απόλυτα τέλειο, είναι να είστε παρών στο live του αγαπημένου σας συγκροτήματος, από συλλεκτικής και ιστορικής άποψης και μόνο, συνηγορώ στην απόκτηση κάποιου live, όπως στη περίπτωση μας τώρα, αυτή του “Live at Donington” των Whitesnake 20 ολάκερα χρόνια πριν!

Μετά από απαίτηση των οπαδών η μπάντα αναγκάστηκε στην κυκλοφορία του διπλού cd-dvd με άπειρα καλούδια τόσο οπτικά, όσο και ηχητικά, μιας και ο ήχος είναι μιξαρισμένος σε 5.1 surround! Κάτι που σε ένα καλό ηχοσύστημα, θα σε κάνει να νιώσεις αν και ελάχιστα, την ανατριχίλα του να είσαι μπροστά στους Whitesnake το 1990 και να ακούς τους SteveVai και AdrianVandenberg να στύβουν τις κιθάρες τους, ενώ ο γερόλυκος Coverdale τραγουδά κομματάρες, στις οποίες όλοι έχουμε υποκλιθεί κατά καιρούς!

Αν και όπως είπα παραπάνω, σπάνια θα αγόραζα ένα live, δε μπορώ να μην υποκλιθώ στη χορταστική κυκλοφορία τούτη, αφού ο οπτικός δίσκος μόνο, περιέχει 18 κομμάτια συναγωνιζόμενος τα 2 cd τα οποία κουβαλάνε 17 επίσης, αξεπέραστα τραγούδια!

Σε καιρούς κρίσης όμως, που οι οπαδοί-αγοραστές έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε χιλιάδες κυκλοφορίες, το παραπάνω Live που κυκλοφορεί από τη Frontiers records, απευθύνεται κυρίως στους βαμμένους ακροατές της μπάντας, ή τους συλλέκτες, που απλά θέλουν να τα έχουν όλα στη δισκοθήκη τους!

Μιχάλης Κανακουσάκης

480