HUMMINGS: “Songs of Gaia”

ALBUM

Είδος: Folk/Prog/Psych rock
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη Κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Δεκεμβρίου 2023

Αποκέντρωση, μία σύνθετη λέξη ετυμολογικά, όπου σημασιολογικά εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό όσων κατοικούν στα μεγάλα κέντρα και καθημερινά “πνίγονται” από την αγχώδη αστική ζωή και την επιθυμία τους να απαλλαγούν από την καθημερινή τρέλα που βιώνουν σε εργασιακό και προσωπικό επίπεδο.

Δύσκολο ή εύκολο έργο, εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός και το πως έχει ορίσει τη ζωή του και τις προτεραιότητες του που έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο. Επειδή όμως η ψυχική υγεία και κατ’ επέκταση η σωματική ευεξία είναι υπεράνω υλιστικών και ανούσιων αγαθών, ακόμα και να μην πάρεις την απόφαση να φύγεις, θα πρέπει να αφιερώσεις λίγο από το χρόνο σου και να γνωρίσεις τους δικούς μας Hummings και τη μουσική τους μέσα από τα “τραγούδια της Γαίας”, γιατί θα σου μεταδώσουν κάτι ευχάριστο, ευοίωνο και συνάμα απολαυστικό.

Το κουιντέτο των Hummings προέρχεται από την πρωτεύουσα και βράζει στο ίδιο καζάνι με μας, καθώς μοιράζεται παρόμοια και παρεμφερή συναισθήματα μαζί μας, όπως και με μερικά εκατομμύρια ανθρώπων ακόμη, διαφορετικά δεν εξηγείται αυτό που απορρέει από τη μουσική τους. Η μπάντα με το “Songs of Gaia” σου χαρίζει ένα εισιτήριο διαφυγής (με ή χωρίς επιστροφή, it’s up to you…) και ενισχύει τις τάσεις φυγής σου, σιγοντάρωντας σε να τις πραγματοποιήσεις και να τρέξεις ελεύθερος στα βουνά και να χαθείς μέσα στα δάση, όσο γίνεσαι ένα με τη Μητέρα φύση. Αφήνοντας φυσικά πίσω το τεχνολογικό κόσμο που σε κρατά δέσμιο και κάνοντας παρέα με νεράιδες, ζώα και καλοσυνάτες οντότητες.

Αν αναρωτιέσαι ο τρόπος είναι απλός και χρειάζεται μονάχα να ακούσεις τις folk μελωδίες που θα σου δείξει αυτή η ευχάριστη παρέα ώστε να πορευθείς στον 70s “προοδευτικό” δρόμο μέσα από όρη και λαγκάδια και ειδυλλιακά ξέφωτα υπό τους οργανικούς και vintage πνευστούς ήχους του φλάουτου, των πλήκτρων που ακροβατούν μεταξύ Pink Floyd, Eloy και Bo Hansson,όπως επίσης και των λοιπών οργάνων, με τελικό πάντα προορισμό την αναζήτηση της πηγής της ψυχεδέλειας.

Τρεις μακροσκελείς συνθέσεις είναι αρκετές ώστε να σε κάνουν να λοξοδρομήσεις από το στραβό δρόμο και να χαθείς σε υποσυνείδητες σκέψεις του μυαλού σου όπου ενδόμυχα τις αναζητάς. Τα ευκρινή και εκλεπτυσμένα φωνητικά παίζουν πρωταρχικό ρόλο και πρόκειται να σε μαγέψουν, όμως επ’ ουδενί δεν επισκιάζουν τις κιθαριστικές μελωδίες και τους ήχους που γεννιούνται στο σύνολο των οργάνων, αλλά θα αλληλοσυμπληρωθούν σε ένα πανέμορφο ηχητικό συναπάντημα, έχοντας τις ρίζες τουλάχιστον πέντε δεκαετίες πίσω μας.

“Ότι σπείρεις θα θερίσεις” και αν σπείρεις Jethro Tull, Loreena McKennitt, Blackmore’s Night, Camel, Socrates μεταξύ αμέτρητων άλλων, τότε θα θερίσεις συγκροτήματα όπως οι Agusa, Wolf People, Goat, Tusmørke και καλή ώρα τους Hummings.

Το “Songs of Gaia” δεν θα προκαλέσει κοσμογονικές αλλαγές, αλλά θα σου χαρίσει μία αίσθηση ελευθερίας και θα σε αναγκάσει να αναθεωρήσεις όχι τόσο σε πρόσωπα αλλά κυρίως σε καταστάσεις.

Εδώ δεν υπάρχει μπλε ή κόκκινο χάπι να διαλέξεις, παρά τρία κομμάτια που τα “ρουφάς” μονομιάς σαν να ήταν μητρικό γάλα…

Facebook: https://www.facebook.com/hummmings
Bandcamp: https://hummings.bandcamp.com/album/songs-of-gaia

493

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...