kovacs, The Crashes (16/02/2019) Piraeus Academy 117

Όταν έχεις δει παλιότερα την Kovacs ξέρεις τι να περιμένεις από την εμφάνιση της και σίγουρα πας με την ίδια χαρά και καλή διάθεση για να περάσεις ένα εξίσου ωραίο βράδυ όπως τότε, 3 χρόνια πριν που ήταν η τελευταία φορά που την είδαμε στην χώρα μας.

Ομολογώ όμως πως αυτό που περίμενα σε σχέση με αυτό που είδα και άκουσα ήταν μακράν καλύτερο.

Η επιλογή της για το support band ήταν η καλύτερη μιας και οι ”The Crashes” επιλέχθηκαν από την ίδια και δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει κανείς για το αν άξιζαν. Έχοντας στην κατοχή τους ένα ΕP απο το περσινό καλοκαίρι και μεγάλη αυτοπεποίθηση, καθήλωσαν την προσοχή μας για 40 λεπτά έχοντας έναν πολύ καλό ήχο και μας έδωσαν ένα δυνατό δείγμα της δουλειάς τους σε ρυθμούς rock n’ roll, καθώς και κάποιες πινελιές από post-punk, κάτι το οποίο έδειξε να ενδιαφέρει τον κόσμο που τους άκουγε καθώς όλοι συμμετείχαν μαζί τους.



Η παρουσία τους πάνω στην σκηνή ήταν αισθητή τόσο μουσικά όσο και εμφανισιακά βλέποντας τον ντράμερ με ένα πουκάμισο και ένα εσώρουχο μόνο ,τον Frontman να έχει την πιο άμεση επικοινωνία με το κοινό και τον μπασίστα να έχει μια πιο διακριτική παρουσία στην σκηνή αλλα με φανερά έντονη ενέργεια και πάθος.Στις 21:30 αποχώρησαν απο την σκηνή μετά απο μια πολλά υποσχόμενη για το μέλλον τους εμφάνιση μιας και είμαι σίγουρη οτι η πορεία τους προς το καλύτερο μουσικά μόλις ξεκίνησε.



The Crashes setlist:
Since you’ve gone
Graveyard Bar
Alcoholism
Die Laughing
Through Our Hearts
Grievy Night
She’s Howling
Her Majesty
Comedown



Η ώρα είναι 10:00 ακριβώς και σύμφωνα με το πρόγραμμα ήταν η στιγμή που θα έκανε την εμφάνιση της στην σκηνή η Κοvacs με την νέα μπάντα που ήταν δίπλα της. Σε acapella εκτέλεση ξεκίνησε με το ”I Better Run” έχοντας ήδη από τα πρώτα δευτερόλεπτα την προσοχή του κοινού. Στην συνέχεια ακολούθησαν ”Cheap Smell”, ”Play Me” εισπράττοντας μια συνολική ενέργεια από την μπάντα και την ίδια την Kovacs σαφώς καλύτερη από αυτό που είχαμε συναντήσει στο παρελθόν. Από τα πρώτα λεπτά κιόλας έλαβε ένα γράμμα από τους θαυμαστές της το οποίο της το έδωσαν ενώ ήταν πάνω στην σκηνή και φάνηκε να εντυπωσιάζεται ευχάριστα ρωτώντας με μια νότα χιούμορ αν ήθελαν να το διαβάσει πάνω στην σκηνή.



Στα κομμάτια όπως το ”Τhe Devil you know”, ”Diggin” και ”Fool like you” που ακολούθησαν μετά φάνηκε ο ενθουσιασμός του κόσμου και το πόσο έχουν αγαπήσει την Kovacs. Άλλωστε ας παραδεχτούμε πως όσοι ήμασταν εκεί περιμέναμε να ζήσουμε μέσα από τα κομμάτια της πολλά και διαφορετικά συναισθήματα όσο αφορά την αγάπη, το μίσος, τον έρωτα, όλα αυτά μέσα από το μουσικό ταξίδι σε jazz ρυθμούς.



Χωρίς καμία διακοπή πέρα από τις γέφυρες που έκανε η Kovacs για να μας προετοιμάσει για τα κομμάτια που ακολουθούν συνέχισε ακάθεκτη να μας μαγεύει με καινούργιες και παλιές επιτυχίες της, ”Princeless”, ”The weekend”, ”Foolish”, ”50 shades of black”. Από την εκτέλεση δε του ”Mama & Papa” πραγματικά μου έχει μείνει χαραγμένο το πάθος με το οποίο το ερμήνευσε και εκεί πιστεύω παλιοί και νέοι θαυμαστές της κατάλαβαν πόσο σωστά πράττουν για την επιλογή που έκαναν να την δουν από κοντά. Η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει την αγάπη και την προσοχή που έπαιρνε από τον κόσμο κατά την διάρκεια του show της και αυτό ήταν εμφανές από το μόνιμο χαμόγελο που είχε τόσο εκείνη όσο και εμείς μαζί της.



Σε ένα σημείο θέλησε να κάνει μια ανακοίνωση για τους ”The Crashes” και να μας πει και η ίδια ότι τους επέλεξε ως support band και το ιστορικό πίσω από το πως τους γνώρισε, λέγοντας ότι οι ίδιοι της έστειλαν προσωπικό μήνυμα, τους άκουσε και τους επέλεξε χωρίς κανέναν ενδοιασμό μιας και είναι κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό μουσικά και θέλοντας να τους δώσει την ευκαιρία αυτή σαφώς δικαιωμένη για την επιλογή της.



Στην μέση της εμφάνισης ήταν εμφανής η αλλαγή της προς το καλύτερο τόσο μουσικά όσο και εμφανισιακά με βάση την ένταση και το πάθος που έδινε στην κάθε ερμηνεία των κομματιών της , ήταν σαν να μας δίνει ένα κομμάτι του εαυτού της εκείνη την στιγμή.

Είναι γνωστό άλλωστε πως έχτισε σύντομα, αλλά δύσκολα, μια καριέρα γύρω από το όνομα της και αυτό το κατάφερε με ακριβώς αυτόν τον τρόπο, να δίνει πάντα το 100% του εαυτού της και να ξεχωρίζει με την χροιά, το παρουσιαστικό και η έντονη παρουσία της πάνω την σκηνή.



Για το κλείσιμο της βραδιάς η επιλογή των κομματιών ήταν το ”Sugar Pill” και το ”Final song” όπου την ερμηνεία του την ακολούθησε ο πληκτράς της και ο τρομπετίστας από την σκάλα του χώρου με τα κεφάλια γυρισμένα να τον κοιτάνε.



Kovacs setlist:
I Better Run
Cheap Smell
Play Me
Freakshow
Black Spider
The Devil You Know
Oblivion
Diggin
Midnight Medicine
Priceless
Fool Like You
Adickted
Shirley
The Weekend
Foolish
Skyscraping
Wolf In The Cheap Clothes
50 Shades Of Black
My Love
Mama & Papa
Encore- Sugar Pill
Final Song

Η Kovacs έδωσε μια υπόσχεση ότι θα την ξαναδούμε σύντομα κοντά μας και μετά από την εμφάνιση που μας έδωσε στο Piraeus Academy και πιστεύω πως όσοι ήμασταν εκεί την περιμένουμε ξανά με ανυπομονησία!

Φωτογραφίες: Ιωάννα Κίτρου

523

Avatar photo
About Δέσποινα Σταματάκη 20 Articles
Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν βρέθηκα στο live των Warlord με την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και έτσι ξεκίνησε η ενασχόλησή μου ως φωτογράφος συναυλιών. Κατά καιρούς, έχω υπάρξει και συντάκτρια. Εύχομαι να είχα γεννηθεί τη δεκαετία του '80, καθώς τότε επικρατούσε η μουσική "αλητεία". Όνειρο ζωής έχω να μπορώ να φωτογραφίζω κάθε εβδομάδα τους Metallica, να τρώω δίχως να παχαίνω και να καταφέρω να γυρίσω όλο τον κόσμο.