GUN RECOIL: “Underground Prison”

EP

Είδος: Thrash Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας: 6 Οκτωβρίου 2023

Ένα ακόμη νέο σχήμα της εγχώριας παραγωγής έσκασε μύτη. Πρόκειται για τους Αθηναίους Gun Recoil, μια μπάντα που ακολουθεί το μονοπάτι του πιο τσαντισμένου παρακλαδιού του metal φάσματος, του thrash και κάνουν την debut εμφάνισή τους με το EP πέντε κομματιών “Underground Prison”. Για να δούμε τι έχουμε εδώ.

Οι Gun Recoil ακολουθούν τις Bay Area σταθερές. Θα έλεγα ότι βασικές επιρροές της μπάντας είναι οι Testament και οι Dark Angel (ενδεικτικά ονόματα) αλλά το metal τους έχει “αρώματα” και από το U.S. heavy metal και απέχει από το σύνηθες tapa tupa or die attitude που θα περίμενε κανείς. Τεχνικές δομές και μελωδικά solos από τους Χάρη Στεφανάτο και Χρήστο Τζώνη ενώ ρυθμικώς οι Νίκος Μαγκαφάς (session drums) και Γιάννης Κατσάμπουλας θα έλεγα ότι προσφέρουν ένα γενικώς mid tempo και headbanging άκουσμα αν και όταν speedάρουν, όπως για παράδειγμα στο “Streets (4am)” που μου θύμισε Flotsam & Jetsam, τα καταφέρνουν θαυμάσια. O Γιώργος Γεραμάνης πίσω από το μικρόφωνο ακούγεται λίγο άγαρμπος αλλά είναι επαρκέστατος για το μουσικό background, με περίσσεια οργής και δύναμης.

Γενικώς και τα πέντε κομμάτια είναι ενδιαφέροντα κομμάτια thrash που εμπεριέχουν και αρκετή προοδευτικότητα μέσα τους, σίγουρα η “τυπικότητα” δεν είναι όρος που θα μπορούσε να τα περιγράψει. Μου άρεσε το δυνατό ομότιτλο track, οι death metal αφέλειες στο “Can You Beat Reality”, το εξαιρετικό instrumental “Fading Hope” που τιμά την παράδοση που θέλει τους thrashάδες να μεγαλουργούν όταν επιδίδονται σε ακουστικές φόρμες (έχω πει κατ’ επανάληψη ότι όταν οι συγκεκριμένοι τύποι θέλουν, θάβουν 10 μέτρα κάτω από το χώμα τις απόπειρες των hard rock συναδέλφων τους στο θέμα της λυρικότητας) και το οποίο λειτουργεί εν είδει intro για τον επίλογο του κάργα heavy “Trigger Happy Leaders” που κλείνει το EP.

Σαν πρωτόλεια προσπάθεια είναι κάτι παραπάνω από αξιόλογη και οι Gun Recoil εγείρουν προσδοκίες για το μέλλον. Ο ήχος είναι καλός (αν και πάντα υπάρχει περιθώριο για βελτίωση σε αυτόν τον τομέα και όταν λέω περιθώριο εννοώ budget – γαμημένα λεφτά), τα μέλη “το έχουν” εκτελεστικά και γενικώς το πακετάκι του “Underground Prison” θα ελκύσει τους ανάλογους θαμώνες. Θετικό πρόσημο στη δουλειά αυτή και εύχομαι να τους ξανασυναντήσω δισκογραφικά πολύ σύντομα.

Facebook: https://www.facebook.com/gunrecoil

647

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.