BLACKSWORD: “Alive Again”

ALBUM

Είδος: Power Metal
Δισκογραφική: No Remorse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 30 Ιουλίου 2021

Για να πω την αλήθεια, η σχέση μου με τη Ρωσική metal σκηνή δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αφού ίσως η μοναδική μπάντα που γνωρίζω είναι οι Aria. Εδώ και λίγο καιρό όμως, το γεγονός ότι έπεσε στα χέρια μου το νέο album των Blacksword με τίτλο “Alive Again”, τείνει να μου αλλάξει την εικόνα για την metal σκηνή της αχανούς αυτής χώρας και να ανοίξει διάπλατα μία καινούργια μουσική αναζήτηση.

Οι Blacksword είναι από τις μπάντες που ξεκίνησαν τα πρώτα τους βήματα με διαφορετικό όνομα από ότι τελικά συνεχίζουν. Για τα πρώτα 4 χρόνια παρουσίας τους, μπορούσες να τους βρεις ως Stormbringer (2005-2009) ενώ τις μοναδικές κυκλοφορίες τους τις κατάφεραν μετά το 2009 και την αλλαγή του ονόματός τους σε Blacksword, το 2010 με το “The Sword Accurst” και το φετινό “Alive Again” έπειτα από 11 χρόνια μουσικής «λειψυδρίας».

Το “Alive Again” είναι φανερό ότι έρχεται για να δηλώσει ότι οι Ρώσοι metallers είναι εδώ, είναι ζωντανοί, παρακολουθούν τα μουσικά δρώμενα και τολμούν να «μιλούν» όταν αυτό που έχουν να πουν αξίζει να ακουστεί. Το νέο 2ο album των Blacksword, είναι από αυτά τα album που μπορούν να δημιουργήσουν «θόρυβο» γύρω από το όνομα της μπάντας και εν συνεχεία γύρω από το χώρο/σκηνή που αντιπροσωπεύουν. Εδώ φαίνεται ότι το group θέλει να μιλήσει στο σημερινό ακροατήριο της «σκληρής» μουσικής, γι’ αυτό και δείχνουν να ακούγονται μοντέρνοι, αφήνοντας λίγο στην άκρη τη «μόδα» της εποχής με τον ’80s ήχο και επιρροές. Οι Blacksword παράγουν ένα δίσκο «στέρεο», με γεμάτες ερμηνείες, με συνθέσεις που σου φέρνουν στο νου τις ’80s επιρροές τους, αλλά φτιασιδωμένες στα τωρινά ηχητικά θέλω και με μία παραγωγή που βγάζει δύναμη και ελπίδα για το μέλλον του metal γενικότερα.

Οι τίτλοι των συνθέσεων του “Alive Again” έχουν ένα επικό ’80s «άρωμα», χωρίς ωστόσο ακούγοντάς τες να σου θυμίζουν “old school” κομμάτια αλλά τραγούδια που ανταποκρίνονται στο ύφος της εποχής μας. Αυτό κάθε άλλο παρά μειονέκτημα μοιάζει, αφού τα “Iron Will”, “Cave Of The Witch”, “Barbarian Born” και “The Last Viking”, όχι μόνο δεν χάνουν σε όγκο και οίστρο, αλλά γίνονται νέοι metal ύμνοι σε μία εποχή εμπορικότητας και «τσουβαλιάσματος» ιδεών. Το “Alive Again” φαντάζει ένας δίσκος μοντέρνου metal χωρίς να είναι αμιγώς μοντέρνος, αφού οι όποιες “old school” επιρροές δείχνουν να «στοιχειώνουν» την ατμόσφαιρά του. Οι Blacksword δε, δείχνουν πρόθυμοι να «τσαλακωθούν» και σε progressive μονοπάτια με την μπαλάντα “Long Lost Days” που αγγίζει και τα ’90s. Το album μοιάζει σαν μία μουσική διαδρομή στα ’80s και ’90s, με τον ήχο των ’10s όμως.

Δεν ξέρω αν το “Alive Again” είναι το album που θα σου κάνει «κλικ», είναι όμως ένας δίσκος μοντέρνου, ευφυούς και «φρέσκου» metal, που μπορεί να «ανοίξει την πόρτα», να «κλείσει το μάτι» σε νέους οπαδούς. Οι Blacksword μπορεί να άργησαν 11 χρόνια, αλλά δημιούργησαν έναν αξιόλογο δίσκο που θα «προκαλέσει θόρυβο» γύρω από το όνομα τους και θα τους βοηθήσει στα μελλοντικά, μουσικά σχέδιά τους. Όσοι πιστοί στο μοντέρνο metal, σπεύσατε.

Facebook: https://www.facebook.com/blackswordmetal/



544

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.