UNDERWELL: "The Chant of Husks"

Ένα ακόμη new school metal σχήμα από την Ιταλία είναι και οι Underwell οι οποίοι αυτές τις μέρες κυκλοφορούν το δεύτερο full length τους “The Chant of Husks” μετά το “Plan Your Rebirth” του 2012.

Κι αν στο ντεμπούτο τους επιδίδονταν στο χοροπηδηχτό, grooevάτο core, σ’ αυτήν την προσπάθειά τους, εμπλουτίζουν το ύφος τους με αρκετά στοιχεία κυρίως από τον χώρο του post hardcore/ metal.

Πάρα πολύ καλή δουλειά στις κιθάρες των Marco και Bertuzz, που σε σημεία deathίζουν, τα riffs τους είναι ογκώδη ενώ ξεχωρίζουν τα leads τους που μου θύμισαν τους Threat Signal και τους Unearth και ποικιλία ρυθμών από τον Tiaz ο οποίος γδέρνει τα τύμπανα. Τα φωνητικά δε του Daniel, αρκετά καλά στα καθαρά σημεία, σίγουρα πιο εντυπωσιακά στα growl, δίνουν τον extreme χαρακτήρα της μπάντας και των κοινωνικών στίχων που διανθίζουν τις συνθέσεις και ακούγεται το λιγότερο αξιοπρεπής σ’ αυτό που κάνει.

“Dark Soul”, “Long Lost Photograph”, “Path of Fire”, το έξοχο “The Arsonist με το ψαρωτικό chill out intro του, όλα πολύ καλά τραγούδια, όπως και στο σύνολό του το “The Chant of Husks”, είναι ένα πολύ αξιοπρεπές album, με πολύ καλό ήχο, ακούγεται ευχάριστα, έχει αρκετές αρετές, αέρα “hit” και θα περάσεις ένα άκρως ενδιαφέρον 40λεπτο.

436

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.