GO AHEAD AND DIE: “Unhealthy Mechanisms”

ALBUM

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100

Είδος: Τhrash / Death Metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 20 Οκτωβρίου 2023

Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει σταματημό. Έτσι μετά από την επανηχογράφηση των “Morbid Visions” / “Bestial Devastation” ως Cavalera (σκέτο, χωρίς Conspiracy) και ενώ διατηρεί σε πλήρη δράση και τους Soulfly αλλά και τους Killer Be Killed, ήρθε και ο καιρός για το δεύτερο album με τους Go Ahead And Die, το σχήμα που έχει δημιουργήσει o Max Cavalera παρέα με τον γιό του Igor Amadeus και τον Johnny Valles, δυο χρονάκια από το ομώνυμο “Go Ahead And Die” του 2021.

Αν το debut είχε ένα χαρακτήρα ανάμεσα στο death και το thrash στο νέο “Unhealthy Mechanisms” η συνθετική ρότα έχει στραφεί προς το thrash πάλι αλλά με γαρνιτούρα πολλά punk στοιχεία. Ένα speedy σύνολο κομματιών που βασίζονται κυρίως στη δύναμη και λιγότερο στην τεχνική (όχι ότι πρόκειται για κανένα εύκολο άκουσμα βέβαια, χρειάζεται ακούσματα για να μη χαθεί ο ακροατής μέσα στον χείμαρρο από riffs και το ανελέητο κοπάνημα από τον Valles). Επίσης ένα στοιχείο που εμβόλιμα έχει υπεισέλθει στη μουσική των Go Ahead And Die είναι οι διάσπαρτες doomy σφήνες που δίνουν σχετική ποικιλία στη ροή, κάτι όμως που δεν είναι πάντα δόκιμο αν και σε κομμάτια όπως τα headbanging φύσεως και με πολλές επιρροές από αρχαίους Metallica “Tumors” και “Blast Zone” δένουν καλά με τα σχεδόν black metal ξεσπάσματα.

Ο Max είναι γνωστός riffομάστορας και τόσο αυτός όσο και ο Amadeus πίσω από το μπάσο έχουν σαφή “τα σπάμε” διάθεση και αυτό ακούγεται πέρα από τα προαναφερθέντα και στο γκαζωμένο thrash / punk “Split Scalp”, στο “Drug-O-Cop” με το πολύ ωραίο riffing, στο Sodom-ized “No Easy Way Out” με το Slayerικό τελείωμα και στο “M.D.A. (Most Dangerous Animal)” που είναι μια μπάσταρδη μίξη των Sepultura (φυσικά) με τους Celtic Frost. Φωνητικώς επίσης ο Max βρίσκεται στα γνωστά του standards, γρυλίζει και ουρλιάζει σαν να βρισκεται στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με γνήσια death metal άποψη. Όπως πάντα, κτήνος πίσω από το μικρόφωνο.

To “Unhealthy Mechanisms” είναι καλό album που χωρίς να είναι πρωτότυπο θα συγκινήσει τους φίλους της δύναμης και της σκληρότητας στη μουσική. Οι Go Ahead And Die προσφέρουν ελάχιστα μελωδικό αλλά γρήγορο και οργισμένο metal που κινείται σε όλο το φάσμα του ακραίου ήχου. Ένας δίσκος τσα & λο για να χρησιμοποιήσω την καθομιλουμένη. Κατανοητόν πιστεύω.

Facebook: https://www.facebook.com/GoAheadAndDieBand/

350

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.