GO AHEAD AND DIE: “Go Ahead And Die”

ALBUM

Είδος: Thrash / death metal
Δισκογραφική: Nuclear Blast
Ημ. Κυκλοφορίας: 11 Ιουνίου 2021

Άλλο ένα debut στον ευρύτερο ακραίο metal χώρο με την ιδιαιτερότητα ότι πίσω από αυτή την μπάντα, βρίσκεται μια εξέχουσα μορφή, ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρώην Sepultura / Soulfly, Max Cavalera ο οποίος μετά τον αδερφό του Igor, συνεργάζεται αυτή τη φορά με τον γιό του Igor Amadeus Cavalera με το line up να συμπληρώνει ο Zach Coleman πίσω από το drum kit.

Τι προσφέρουν λοιπόν οι Go Ahead And Die; Ό,τι θα ανέμενε κάποιος διαβάζοντας τα παραπάνω ονόματα. Καλό και γκρουβάτο thrash / death το οποίο φυσικά και εμπεριέχει στοιχεία από τις μπάντες του Max αλλά που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αναμάσημα ή επανάληψη. Μετά από τις ακροάσεις κατέληξα ότι η μουσική του trio συγγενεύει κατά πολύ με μπάντες του σκανδιναβικού death metal και ειδικότερα τους Entombed και τους Dismember. Και με πνευματικούς οδηγούς μάλλον τους Venom των οποίων η συνθετική “βρωμιά” λεκιάζει τις αρκετά καλές συνθέσεις και βέβαια τους παλαιούς Seputlura (θα έλεγα της “Chaos A.D.” περιόδου τους αλλά και με στοιχεία από γενικά όλη τη δισκογραφία των Seps στην οποία συμμετείχε ο Max)..

Ο ήχος είναι πολύ καλό και εκτελεστικά ισχύουν τα αναμενόμενα. Τεχνικά δομικά riffs, πολύ λίγα, λιτά και ουσιώδη solos, ταχύτητες για όλα τα γούστα με τα speedy μέρη να είναι απολαυστικά ενώ και το “σόι” τα πάει πολύ καλά στη φωνητική ερμηνεία.

Αν και γενικά όλες οι συνθέσεις είναι ικανοποιητικές και ικανές να επιφέρουν ψυχαγωγία και headbanging, θα ξεχώριζα τα “Truckload Full Of Bodies”, “Isolated/Desolated”, “Prophet’s Prey”, “Punisher” και “G.A.A.D.” που κοιτούν λοξώς προς τα σουηδικά προαναφερθέντα μεγαθήρια και τα “I.C.E. Cage” και “El Cuco” που επαναφέρουν το πνεύμα των Cronos & Co.

Καλή κυκλοφορία που δεν θα απογοητεύσει ούτε τους φίλους του ηγέτη της μπάντας, ούτε τους οπαδούς των σχημάτων που συμμετείχε αλλά ούτε και τους θαμώνες του ευρύτερου extreme metal κυκλώματος. Αριστούργημα δεν είναι αλλά είναι εγγυημένα ευχάριστη η ώρα που θα περάσεις ακούγοντάς το.

Facebook: https://www.facebook.com/GoAheadAndDieBand

1101

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1169 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.