SlavEATgoD, United Highlights, RandomWalk, Killing With A Smile (09/03/14) AN Club

Το βράδυ της Κυριακής ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση του νέου δίσκου των SlavEATgoD, το “Skyline Fission”. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίστηκαν με συνεχείς αλλαγές στο line up της βραδιάς τελικά όλα πήγαν καλά και είχαμε τη σύμπραξη τριών ακόμα σχημάτων και ένα γεμάτο πρόγραμμα.

Με αξιοσημείωτη ακρίβεια, ξεκινούν οι Killing With A Smile το set τους. Οι φίλοι του σχήματος βρέθηκαν από νωρίς εκεί για να ακούσουν την μπάντα αλλά και να υποστηρίξουν τη βιντεοσκόπηση της εμφάνισής τους. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούσε παρά να είναι καλή η εν λόγω εμφάνιση, γεμάτη ενέργεια και δυναμική.

Η μικρή εμπειρία που έχουν σε ότι αφορά τις συναυλίες είχε και τα ανάλογα μικρά λάθη αλλά δεν λειτούργησε αρνητικά για τη συνολική εικόνα που παρουσίασαν αφού η ένταση που βγάζουν στο stage υπερκάλυψε τα υπόλοιπα. Παρουσιάστηκαν κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά της μπάντας και τα δείγματα που είχαμε δίνουν ικανοποιητικά ερείσματα για να την περιμένουμε.

Killing With A Smile setlist
My Beautiful Mistake
All Gone
Ground Zero
Dark Days (Parkway Drive cover)
Prelude For A Praying Man
Prayer

Για τους RandomWalk είχα ακούσει πολλά καλά λόγια και η τελευταίας στιγμής αλλαγή στο line up ήταν μία καλή ευκαιρία για να τους δω live. Ο ήχος τους, σκοτεινό, gothic metal, με αξιοπρόσεκτες δισκογραφικές δουλειές σε συνδυασμό με την έντονη θεατρικότητα επί σκηνής και το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με μια καλοδουλεμένη μπάντα, δημιούργησε ένα ενδιαφέρον θέαμα.

Το υλικό που παρουσίασαν ήταν κατά βάση από τα δύο πρώτα albums αλλά παρουσιάστηκε και νέο, αφού όπως έχει ανακοινωθεί από το σχήμα, το νέο album είναι στα σκαριά. Η θέση των πλήκτρων έχει μείνει ορφανή και νομίζω πως θα ήθελα να τους δω ξανά με ένα επιπλέον μέλος.

RandomWalk setlist
The Light
Mr. Gray
The Mist
Faces Down
Night In Gale
Stormcrows
Silence
Promises
One Wish
Declaration



Οι United Highlights ακολουθούν στο line up. Αχρείαστα δύο τραγουδιστές στο σχήμα που βοηθούν να θυμίζει περισσότερο boy-band με attitude δε βοήθησε τον κόσμο που είτε ήδη βρισκόταν στον χώρο και περίμενε, είτε αυτόν που έφτανε σταδιακά να μην παραμείνει περιμετρικά μέχρι την επόμενη εμφάνιση με αποτέλεσμα ο χώρος μπροστά από το stage να είναι αφιερωμένος στους φωτογράφους που αν μη τι άλλο, μπόρεσαν να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Μία σπασμένη χορδή καθυστέρησε την ολοκλήρωση του set που ολοκληρώθηκε από την αλληλεγγύη των υπολοίπων μουσικών που έσπευσαν να συνδράμουν. Ενδεχόμενα να ήταν καλύτερα να έχουν τοποθετηθεί σε άλλο σημείο του line up.

United Highlights setlist
Values
Uranus
Spread It
We Hope Not
He Method of Science,The Aim of Relegion
Dr.John,Shadows



Τόσο το νέο album όσο και η συμμετοχή του Καναδού Jon Howard των Threat Signal δημιουργούσαν ένα ανάλογο ενδιαφέρον γύρω από την εμφάνιση των SlavEATgoD. Ήδη από τις κριτικές, το “Skyline Fission” είχε αποσπάσει θετικά σχόλια και η live παρουσίασή του έμενε για να ολοκληρώσει την εικόνα για αυτή τη δουλειά.

Η απαιτητικότητα του ίδιου του είδους με το οποίο επέλεξαν να καταπιαστούν αλλά και η εξ αποστάσεως συνεργασία με τον vocalist του σχήματος δημιουργούσαν μία “ίντριγκα” για το κατά πόσο θα μπορούσε να αποδοθεί και σε μία ζωντανή εμφάνιση το υλικό τους.

Λίγο μετά τις δέκα η μπάντα βρίσκεται ήδη στη σκηνή και ο Howard μας καλωσορίζει, παρουσιάζοντας και τα πρώτα ελληνικά που έμαθε (malaka και poutana ola) και μας προετοιμάζει για την παρουσίαση όλου του δίσκου. Καλοδουλεμένη μουσική και μουσικοί και τα ιδιαίτερα φωνητικά τόσο στις πιο άγριες όσο και clean στιγμές τους και καλός ήχος στο χώρο ήδη από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια, ήταν τα χαρακτηριστικά αυτής της εμφάνισης.

Το θετικό κλίμα που υπήρχε στη σκηνή αλλά και μεταξύ όλων των συμμετεχόντων δημιούργησε μία πολύ καλή ατμόσφαιρα που διατηρήθηκε έως το τέλος της βραδιάς. Το μόνο σχόλιο που ενδεχομένως να κάναμε ήταν ότι περιμέναμε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια αυτή η εμφάνιση!

Κοσμογονικά για όσα έως τώρα έχουμε συνηθίσει, το live έλαβε τέλος λίγο μετά τις έντεκα. Οι ελάχιστες καθυστερήσεις δεν επηρέασαν το πρόγραμμα και όλα δούλεψαν με ακρίβεια Γηραιάς Αλβιώνας.

Είθε το παράδειγμά τους να φωτίζει τα ζοφερό χώρο των live με τις πολύωρες καθυστερήσεις.

(To setlist των SlavEATgoD ήταν ολόκληρο το Skyline Fission)

photos: Αναστασία Βερτεούρη

447

Avatar photo
About Φανή Τσουκαλά 171 Articles
Γεννήθηκε και μεγάλωσε [με γαλλικά και πιάνο(και μπαλέτο)] στη μαγευτική Αθήνα. Οι σχέσεις της με την rock και metal σκηνή ξεκίνησαν στο δημοτικό, με τη μία κασέτα που κυκλοφορούσε στο σχολείο, ηχογραφημένη από ραδιόφωνο, Λιωμένο Παγωτό από τη μία, Smells Like Teen Spirit από την άλλη. Η πρώτη κασέτα που αγόρασε παρόλ’ αυτά, ήταν Iron Maiden με Di Anno. ‘Έκτοτε έχει βρεθεί σε διαφορετικούς ρόλους, από τον πιο enthusiast θαυμαστή της νέας prog σκηνής, έως τον θιασώτη των Clutch. Σπανίως γράφει για πράγματα, εκτός αν θεωρεί ότι αξίζει να γραφτούν. Ονειρεύεται να βγει στη σύνταξη και να πάρει πτυχίο στην αστροφυσική, καθώς τα Ηumanities και τα Economics and Business που έχει ασχοληθεί μέχρι τώρα, τα βρίσκει βαρετά απέναντι στο αχανές σύμπαν. Επιλογές καριέρας: αιώνια φοιτήτρια.