BONAFIDE: “Are You Listening?”

ALBUM

Είδος: Hard Rock
Εταιρεία: Black Lodge
Ημ. κυκλοφορίας: 27 Οκτωβρίου 2023

Για αρχή πρέπει να ενημερώσω πως τα ¾ των Bonafide βρίσκονται πλέον και στο πλευρό του Ralf Gyllenhammar στους Mustasch (αν δεν τους ξέρεις, μάθε τους αμέσως) και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να αποδείξει πως από μουσικής άποψης, οι άνθρωποι αξίζουν έρευνας.

Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον frontman/κιθαρίστα Pontus Snibb το 2006 και από τότε έχουν κυκλοφορήσει 7 ολοκληρωμένα albums, με όγδοο αυτό που έχω εδώ στα αυτιά μου.
Οι Bonafide έχουν ως σκοπό να κρατήσουν ζωντανό το παλιό καλό hard rock και το κάνουν με πάθος και απόλυτη ακρίβεια επιτυχίας.

Είτε έχοντας ως επιρροή τους Deep Purple και τους Status Quo ή τους AC/DC, είτε αλητεύοντας σαν μπάντες σαν τους LA Guns, οι Bonafide ξέρουν να γράφουν τραγούδια που θέλεις να τραγουδάς σε συναυλίες και η πεντακάθαρη παραγωγή ευνοεί την πορεία τους από τα ηχεία/ακουστικά ως τις εγκεφαλικές σου απολήξεις.

Σε καμιά περίπτωση δεν μιλάμε για κάποια τομή στον ήχο, αλλά η αγάπη για το 70s hard rock και τα ηλεκτρικά blues είναι τόσο εμφανής και ειλικρινής που δεν μπορείς παρά να διασκεδάσεις χωρίς ίχνος αρνητικής κριτικής όσο τους ακούς.

37 λεπτά αγνού και γάργαρου hard rock, εκείνου που πολύ συχνά μας προσφέρουν μπάντες σουηδικής καταγωγής που έχουν το rock σαν μεσαίο όνομα πια. Οι Bonafide συνεχίζουν ακάθεκτοι και καλά κάνουν, αφού το αποτέλεσμα που δημιουργούν και με το “Are You Listening?” είναι ζωοφόρο για τη μουσική.

Μια ακόμη κιβωτός σωτηρίας που κουβαλάει σαν απόλυτο χρέος της την κληρονομιά όλων των μεγάλων των χρυσών δεκαετιών για το ιδίωμα.

Niklas Mattson, vilken jätte bakom trummorna du är!

Official Site: https://www.bonafiderocks.se/
Facebook: https://www.facebook.com/Bonafiderocks/

367

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.