AL-NAMROOD: “Wala’at”

ALBUM

Είδος: Black Metal
Δισκογραφική: Shaytan Productions
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Ιουνίου 2020

Κάποια πράγματα πρέπει να αναλύονται λόγω κοινονικο-πολιτικών συνθηκών και περιστάσεων. Ένα από αυτά είναι αναμφίβολα, οι Σαουδάραβες blacksters Al-Namrood.

Πρώτον, διότι κατάγονται από ένα από τα πλέον απολυταρχικότερα καθεστώτα του πλανήτη, τη Σαουδική Αραβία. Δεύτερον, διότι κινδυνεύουν άμεσα με φυλάκιση με κατηγορίες αποστασίας, αν ανακαλυφθεί η ταυτότητα τους και για αυτόν τον λόγο, χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και δεν κυκλοφορούν φωτογραφίες τους. Τρίτον, επειδή στο εξώφυλλο δεσπόζει το αναρχικό “Α” και στο Facebook τους την περίοδο που όλη ασχολούμασταν με την ψυχρή δολοφονία του George Floyd, εκείνοι απλά σημείωναν ACAB, όχι τόσο απλά πράγματα για τη χώρα τους. Τέταρτον και τελευταίο, επιτίθενται στη θρησκεία μη όντας κάτοικοι χριστιανικής χώρας, όπως οι περισσότεροι black metal συνάδελφοι τους και επιπλέον, δεν ακολουθούν πολυακουσμένη μουσική μανιέρα.


Σε πλήρη μυστικότητα λοιπόν, οι Mephisto, Ostron, Humbaba ηχογραφούν το έβδομο, παρακαλώ, album τους, σε παραγωγή πρωτοεποχικού μπλακμεταλισμού, χωρίς μοντερνιές, αλλά με ουσιαστικό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε πως η δυσκολία του να ηχογραφείς χωρίς να σε πάρει χαμπάρι ο μπαμπούλας του κράτους είναι δεδομένη για αυτήν την μπάντα, οπότε πρέπει στο θέμα της παραγωγής πρέπει να είμαστε πιο ελαστικοί. Σε κάποια σημεία, φαίνεται η επιρροή των Venom στις κιθαριστικές τους μελωδίες, οι οποίες καταλαμβάνονται από οριενταλισμό που υπογραμμίζεται από τη χρήση μεσανατολικών μουσικών οργάνων, σε απόλυτη αρμονία με τα βασικά rock όργανα.

Δεν καταλαβαίνω δυστυχώς αραβικά για να μπορέσω να αναλύσω και την στιχουργική τους μεριά, αλλά ο Al-Namrood αναφέρεται στο Κοράνι ως ο Βαβυλώνιος βασιλιάς που κατασκεύασε τον Πύργο της Βαβέλ. Από το όνομα τους και μόνο, νιώθεις τον απέραντο ριζοσπαστισμό των μελών τους που έρχεται αντιμέτωπος με ένα σκληρά σκοταδιστικό και θρησκευτικά φανατικό καθεστώς.

Οι δυσκολίες που περνούν στην ηχογράφηση ως και τις κινηματογραφικές αποστολές των οργάνων τους στο εξωτερικό για επισκευή και την “φυσιολογική” έλλειψη ζωντανών εμφανίσεων, καταγράφονται με έναν απλό τρόπο στο εξώφυλλο του album και την καλά κρυμμένη πανκίλα στη μουσική τους.

Αν είσαι φίλος συγκροτημάτων σαν τους Melechesh και θέλεις να στηρίξεις μουσικούς, που χρειάζονται στήριξη πιο πολύ από τον καθένα για να συνεχίσουν τον καλλιτεχνικό τους αγώνα κόντρα στον οπισθοδρομισμό, ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ, ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙΣ!

Facebook: https://www.facebook.com/alnamroodofficial/

Bandcamp: https://shaytanproductions.bandcamp.com/album/walaat

451

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.