Universe 217, Super Puma, Cosmic Plunge (20/12/2013) An Club

Δύο από τα πιο συναυλιακά ενεργά συγκροτήματα της χώρας μας… συνευρέθηκαν για την δημιουργία ενός split βινυλίου, το “Intercourse” (!), και δεν ήταν άλλος ο λόγος που όσοι πιστοί προσήλθαν στο An Club το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Πριν λοιπόν από τις αναμενόμενες εμφανίσεις των αυτουργών, οι Cosmic Plunge, ένα τελικά περισσότερο hard rock band, ανέλαβαν την αποστολή να ζεστάνουν το ικανοποιητικά αρκετό (για αποκλειστικά Ελληνικού ενδιαφέροντος event) κοινό. Η μια πλευρά, η μια διάσταση της μπάντας τα κατάφερε. Αν και δεν υπάρχει κάτι αρνητικής φύσεως απάνω τους, η μουσική ήταν αυτή που τράβηξε κόσμο περισσότερο. Τα φωνητικά, με τον συμπαθητικό αλλά απόμακρο λες και βρισκόταν solo στο studio τραγουδιστή, παρέκλιναν από το ύφος της μουσικής.

Οι Cosmic Plunge λοιπόν λειτούργησαν σαν ένα καλό background αναμονής: αν και υπήρχε πληθυσμός μπροστά από την σκηνή του club που φάνηκε να παρακολουθεί το περισσότερο από μισή ώρα setlist του group, η πλειοψηφία του venue αναλώθηκε σε συζητήσεις και κατανάλωση ποτού. Η διάρκεια που κράτησαν τα σκήπτρα του show ήταν εκτεταμένη επ’ ευκαιρία απουσίας κάποιου “μεγάλου” ονόματος του εξωτερικού.

Οι Super Puma δείχνουν χαρακτήρα στις εμφανίσεις τους. Η μουσική τους αντήχησε περισσότερο συγκεκριμένη αλλά και πιο “ψαγμένη” ίσως κάτω από τα ευτυχώς καλώς λειτουργικά ηχεία του An Club. Το θέμα είχε φτάσει στο… ψητό κι έτσι υπήρχε μεγαλύτερη προσήλωση του κόσμου προς τους μουσικούς που έδειχναν την δική τους πλευρά, την δική τους διαφοροποίηση του όρου rock n’ roll.

Πίσω στον Μάρτιο, οι Super Puma άνοιξαν την αυλαία ενός ακόμα headlining show των Universe 217. Εκτός από το γεγονός ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής φάνηκαν εύκολα ανώτεροι, η συνεύρεση εκείνη πριν από εννέα μήνες αποδείχτηκε καταλυτική για την συνεργασία απ’ όπου προκύπτει και το “Intercourse”. Όλα αυτά έκαναν τη μπάντα να φανεί τουλάχιστον άνετη στο 100% απάνω στην σκηνή, κι αυτό προέκυψε καλό για τη μουσική τους. Το παιχνίδι τους πάει.

Οι Universe 217 είναι αυτό που είναι, εκτός από τα τρία εξαιρετικά albums τους, λόγω των live εμφανίσεων τους. Ο μύθος τους ταξιδεύει χρόνια τώρα ανάμεσα στα αυτιά της Ελληνικής rock και metal κοινότητας. Η στιγμή της κυκλοφορίας του “Never” κι έπειτα τους βρίσκει σε νέα standards. Η κυκλοφορία τώρα ενός ακόμα split με φιλικό τους group μειώνει τις δικαιολογίες για κάποιον που δεν τους έχει παρακολουθήσει ποτέ.

Η κάθε κίνηση τους μπορεί να φανεί από προμελετημένη ως μηχανική στους “πολύ απαιτητικούς” ή τους κακοπροαίρετους, από την άλλη όμως, για τους οπαδούς τους ή απλά για τον κόσμο που γνωρίζει τα στοιχειώδη γι’ αυτούς, μια εμφάνιση σαν κι αυτή της Παρασκευής θα κριθεί από πανέξυπνη, επαγγελματική και προχωρημένη. Η απόδειξη ίσως της ζωής που διατηρείται στην ελληνική σκηνή.

Μια διαρκής μουσική πανδαισία έντυσε τη βραδιά με τους ξεχωριστούς τόνους των Universe 217, μια μοναδική αύρα που μόνο ζωντανά αποδίδεται τόσο εκπληκτικά. Οι studio ηχογραφήσεις του συγκροτήματος περνάνε σε άλλη υπόσταση και σε συνδυασμό με τα προηγούμενα έχουμε σαν αποτέλεσμα μια εγγυημένα άριστη συναυλία.

photos: Αναστασία Βερτεούρη

453