ATAVISMO: “Desintegracion”

Κι εκεί που θεωρούσες πως το post αργοπεθαίνει, σκάνε οι εταιρείες και κοτσάρουν άλλη ταμπέλα, μπας και περισώσουν τίποτα.

Στην περίπτωση των ισπανών Atavismo, το δελτίο τύπου τους βαφτίζει “experimental space rock”. Απίδια καπαμά! Post με αρκετά ψυχεδελικά στοιχεία είναι το “Desintegracion”. Τίποτα το πειραματικό δε συναντάται, ενώ η space χροιά υφίσταται, αλλά σίγουρα δε χαρακτηρίζει το album.

Πέραν της αποτυχημένης προσπάθειας της εταιρείας να επαναπροωθήσει το “Desintegracion”, το οποίο επίσημα βγήκε ένα χρόνο πριν και τώρα κυκλοφορεί ξανά σε βινύλιο, ελέω μόδας, σα ντεμπούτο είναι απρόσμενα καλό, δίχως βέβαια να επαναπροσδιορίζει το είδος.

Οι στίχοι είναι στα ισπανικά, αλλά δεν επηρεάζουν τον ακροατή, μιας και σαν άκουσμα στοχεύει περισσότερο στη δημιουργία ενός νοητικού ταξιδιού, του οποίου τα εγκεφαλικά κύτταρα οφείλουν να ακολουθούν παθητικά. Κι αυτό οι Atavismo το κατορθώνουν, παρά τις μεγάλης διάρκειας συνθέσεις τους.

Χαλαρό, εύπεπτο και ό,τι πρέπει για ξαπλωτές στην αμμουδιά!

358

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.