POWERWOLF: “Best Of The Blessed”

COMPILATION

Είδος: Power metal
Δισκογραφική: Napalm Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 3 Ιουλίου 2020

Οι Γερμανοί power metallers Powerwolf, έγιναν ιδιαιτέρως αγαπητοί στο ευρύ μεταλλικό κοινό όχι μόνο λόγω των αδιαμφισβήτητων μουσικών ικανοτήτων τους αλλά και λόγω της ευφυούς ιδέας τους να ασχοληθούν θεματολογικά με ένα ζήτημα που πάντα σαγήνευε και θα συνεχίσει να το κάνει το κόσμο: Τους λυκάνθρωπους, τα βαμπίρ και οτιδήποτε περιστρέφεται γύρω από αυτά. Μέσα σε 16 χρόνια παρουσίας στο χώρο της σκληρής μουσικής, κατάφεραν να δημιουργήσουν το απόλυτο soundtrack για ότι έχει να κάνει με τα παραπάνω και η νέα τους συλλογή-κυκλοφορία “Best Of The Blessed” είναι αυτή ακριβώς η διαδρομή της μπάντας από το 2004 ως και σήμερα.

Το γεγονός ότι οι Powerwolf συμπληρώνουν 16 χρόνια ζωής στο metal και ειδικότερα στο χώρο του power, καθιστά αυτομάτως λίγο δύσκολο το να μην είναι γνωστοί σε μεγάλο μέρος του metal κοινού. Αλλά ας υποθέσουμε ότι όντως δε τους γνωρίζεις και έτυχε να ακούσεις για αυτούς μέσω ενός φίλου σου, ή μέσω των social media και ψάχνεις κάποια δουλειά τους που να είναι αντιπροσωπευτική του ήχου τους και σίγουρα να περιέχει εκείνα τα κομμάτια που θα σε κάνουν να βγάλεις το κατάλληλο συμπέρασμα για αυτούς. Ε, νομίζω ότι κάτι τέτοιο ακριβώς συμβαίνει με τη νέα συλλογή της μπάντας που ακούει στο όνομα “Best Of The Blessed”. Οι Γερμανοί metallers, κατάφεραν να συγκεντρώσουν αυτά τα 16 χρόνια παρουσίας στο heavy metal μέσα σε κάτι περισσότερο από 1 ώρα μουσικής, χωρίς να γίνονται νοσταλγοί του παρελθόντος αλλά με τις κατάλληλες “ενέσεις” της σημερινής μουσικής πραγματικότητας και φυσικά με ένα εξίσου ταιριαστό εξώφυλλο που πραγματικά δείχνει την έως τώρα πορείας τους.

Το “Best Of The Blessed”, δεν είναι μόνο ότι περιέχει τραγούδια από όλη τη δισκογραφική πορεία των Powerwolf αλλά και επίσης αποτελείται από εκείνα που λογίζονται ως κλασικά πλέον ακόμη και από το τελευταίο τους δημιούργημα “Sacrament Of Sin”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η “αρχιτεκτονική” του δίσκου, με το “μπόλιασμα” των κλασικών εκτελέσεων κάποιων κομματιών σε αντιδιαστολή με τη “νέα”, έξυπνη version κάποιων άλλων που αν μη τι άλλο δείχνει ότι το σχήμα δε προτίθεται να μείνει προσκολλημένο στο παρελθόν αλλά κοιτά με αισιοδοξία το μέλλον. Έτσι, μέσα στη συλλογή θα βρεις τις πρώτες εκτελέσεις των “Army Of The Night”, “Amen And Attack”, “Armata Strigoi”, “Killers With The Cross” και “Let There Be Night”, να έρχονται σε “σύγκρουση” (με τη καλή έννοια βέβαια) με τις νέες, “φανταχτερές” εκτελέσεις των “We Drink Your Blood”, “In Blood We Trust”, “Werewolves Of Armenia”, “Sanctified With Dynamite” και “Resurrection By Erection” με το όλο εγχείρημα να φαντάζει ιδανικό για μία τέτοια συλλογή.

Το “Best Of The Blessed”, κρίνεται εξαιρετικά ικανοποιητικό όχι μόνο για κάποιον νέο ακροατή του group αλλά και για κάθε οπαδό της μπάντας λόγω των bonus που θα βρεις στα υπόλοιπα δύο cds της κυκλοφορίας. Και τι είναι αυτά τα bonus; Τι άλλο από τη Wolfsnachte tour του 2018, ολόκληρη παρακαλώ, μέσα σε δύο δίσκους αφού ήταν αδύνατο να χωρέσουν σχεδόν 20 κομμάτια σε ένα cd. Σε αυτό το live, οι Powerwolf δείχνουν να βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, το setlist φαντάζει ονειρικό και οι αντιδράσεις του κόσμου είναι κάτι παραπάνω από εκστατικές δείγμα του τη ζήσανε όσοι τους είδαν από κοντά εκείνη την περίοδο. Νομίζω ότι πρέπει να είναι και η πρώτη φορά, που ο Attila Dorn δείχνει το “ανθρώπινο” πρόσωπο του αφού μέχρι τώρα ίσως πολλοί να πιστεύαμε ότι ίσως ήταν και κάτι άλλο, κάτι από αυτά που τραγουδά. Τρομερή επικοινωνία με το κοινό, απίστευτη ενέργεια και παθιασμένες ερμηνείες, συμπληρώνουν το πάζλ ενός μοναδικού live από αυτά που λες δε χάνονται. Σίγουρα, δε θα μπορούσες να ζητήσεις κάτι περισσότερο.

Το “Best Of The Blessed”, δεν είναι μία συλλογή από αυτές που κυκλοφορούν για τους die hard οπαδούς μιας μπάντας. Είναι ένα μνημείο του heavy metal, που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε δισκοθήκη. Είναι η καλύτερη πρώτη επαφή των Powerwolf με το νέο ακροατήριο, με τους “νέους” οπαδούς του group. Και μοιάζει σχεδόν βέβαιο, ότι με μια τέτοια κυκλοφορία σίγουρα θα γίνουν die hard οπαδοί. Το “Best Of The Blessed”, έχει τη δύναμη, τα κουράγια να το πετύχει αυτό για αυτό και το να το προτείνεις ως άκουσμα είναι το ιδανικότερο. Οι Powerwolf ήταν, είναι και θα είναι εδώ!

Facebook: https://www.facebook.com/powerwolfmetal/

459

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.