ACHELOUS: “Tower of High Sorcery”

ALBUM

Είδος: Epic Heavy Metal
Εταιρεία: No Remorse Records
Ημ. Κυκλοφορίας: 22 Μαρτίου 2024

Σας καλώ να ατενίσετε ψηλά, προς τα αιθέρια ύψη, μία οντότητα σφυρηλατημένη από ατσάλι και μαγεία, στέκει όρθια προκλητικά. “Tower of High Sorcery”, ψιθυρίζουν οι άνεμοι, και η φωνή τους αντηχεί στα βουνά. Ένα όνομα γεμάτο υποσχέσεις, ένα κάλεσμα για περιπέτειες, για θάρρος, για θυσία. Σαν άγγελος από τα βάθη του βορρά, οι Achelous επιστρέφουν με το νέο τους αριστούργημα, φέρνοντας μαζί τους ήχους απαγορευμένους, μελωδίες μαγευτικές και στίχους που αγγίζουν την ψυχή.

Από τις σιγοκαίουσες εστίες της Ελλάδας, όπου οι μύθοι και το μέταλ αλληλοσυνδέονται, οι Achelous αναδύονται για άλλη μια φορά. Η τρίτη τους προσφορά, μετά το “Macedon” του 2018 και το “The Icewind Chronicles” το 2022, είναι μια δουλειά που τους εδραιώνει στην underground epic heavy metal σκηνή. Αντλώντας έμπνευση από τα θρυλικά χρονικά του Dragonlance οι Achelous καλούν τους ακροατές σε ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο με μαγεία, ηρωισμό και δράμα ζωντανεύοντας φανταστικές μάχες και μυστικιστικά βασίλεια

Σαν βροντή από τον Πύργο του Παλάνθας, η καταιγιστική μουσική των Achelous, σαν λυσσασμένη ύαινα, καίει την ψυχή, αφήνοντας πίσω της μια στάχτη από συναίσθημα και σκέψη.
Ο George Mavrommatis και ο Haris Dinos ξεδιπλώνουν ένα πανόραμα μαγικών μελωδιών, με τις κιθάρες τους να δημιουργούν περίτεχνες αρμονίες και να εκτοξεύονται σε δυναμικά σόλο που κόβουν την ανάσα! Ο Chris Achelous, με το βαρύγδουπο μπάσο του, σφυρηλατεί ακλόνητα θεμέλια από γρανίτη, αγκυρώνοντας τα τραγούδια σε ένα κοσμικό βουητό που συγκλονίζει. Βεβαίως, η υπόκλιση στο ασύγκριτο ταλέντο του Giannis Roussis είναι απολύτως δικαιολογημένη. Η αδάμαστη ενέργεια και η αέναη ισχύς του στα τύμπανα αγγίζουν τα όρια της μουσικής μαγείας. Κάθε χτύπημα του σφυριού του μετατρέπεται σε ηχητικό ωστικό κύμα που σαλεύει τα θεμέλια και ωθεί τα τραγούδια σε άγνωστες μουσικές εσχατιές.

Όσοι είναι εξοικειωμένοι με τα προηγούμενα άλμπουμ των Achelous θα αναγνωρίσουν τη συγγένειά τους με το epic doom metal, αλλά στο “Tower of High Sorcery” φαίνεται να τελειοποιούν τον ήχο τους. Το συγκρότημα εμπλέκει με σιγουριά στοιχεία από παραδοσιακό heavy metal και διακριτικές folk επιρροές στο doom υπόβαθρό τους. Κομμάτια όπως το “Fortress of Sorrow” δείχνουν αυτή την εξέλιξη, ξεκινώντας με μια μελαγχολική ακουστική εισαγωγή προτού εκραγούν σε μια καταιγίδα από riffs και τα επιβλητικά φωνητικά του Chris.Το συντριπτικό “Istar (Blood Red Sea)” ζωγραφίζει μια ζωντανή εικόνα αρχαίας σύγκρουσης, ενώ το “Dragon Wings” ενσαρκώνει τη δύναμη και τη μεγαλοπρέπεια των θρυλικών πλασμάτων . Η guest τραγουδίστρια Anastasia Megalokonomou προσθέτει μια αιθέρια πινελιά στο άλμπουμ, με την γλυκιά και μελωδική φωνή της. Στα “Whispering Forest” και “Pagan Fire”,αγγίζει την λεπτή γραμμή ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, φέρνοντας μια αίσθηση μυστηρίου και γοητείας.Αλλά η απλή τεχνική δεξιότητα δεν είναι η μόνη τους δύναμη. Το “Tower of High Sorcery” είναι ένα έργο παραστατικής αφήγησης, ένα παραμύθι βάρδου γραμμένο σε λιωμένα riffs και πολεμικές ιαχές. Ψιθυρίζει για σκοτεινά δάση και θρήνους μέσα σε ερειπωμένα κάστρα. Το πνεύμα του Dragonlance εμφυσεί φωτιά και πάγο στα λόγια τους, με κάθε τραγούδι να είναι ένα κεφάλαιο σε μια μεγαλειώδη εκστρατεία.

Η παραγωγή του άλμπουμ “Tower of High Sorcery” ξεχωρίζει, προσφέροντας μια άκρως εντυπωσιακή ακουστική εμπειρία. Ο Stathis Pavlantis, με το πλούσιο βιογραφικό του στον χώρο του heavy metal, έχει επιμεληθεί με μαεστρία τον ήχο, χαρίζοντας στο άλμπουμ μια στιβαρή και επαγγελματική φινέτσα. Ο ήχος είναι πεντακάθαρος, χωρίς θόρυβο ή παραμορφώσεις, επιτρέποντας σε κάθε μουσικό όργανο και φωνή να αναδειχθεί με σαφήνεια. Η ισορροπία μεταξύ των μελωδιών, των φωνητικών και των κρουστών είναι άψογη, δημιουργώντας μια ομοιογενή και ευχάριστη ακουστική εμπειρία.

Το “Tower of High Sorcery” είναι ένα δώρο για τους οπαδούς του είδους, γεμάτο με ήχους που αγαπούν. Για τους αμύητους γίνεται ένα πέρασμα σε έναν κόσμο άγνωστο, γεμάτο μαγεία και πάθος. Για όλους είναι μια εμπειρία αξεπέραστη, που θα χαραχθεί στη μνήμη, σαν ένας διαχρονικός θρύλος. Σαν σφυρηλατημένο ατσάλι από τα βάθη της φλογερής φαντασίας, το “Tower of High Sorcery” υψώνεται αγέρωχο, ατενίζοντας τα ουράνια πεδία του heavy metal.

Instagram: https://instagram.com/achelous_band
Bandcamp: https://achelous.bandcamp.com/music
Spotify: https://open.spotify.com/artist/74KjcbKfviYLLQYdPZymLu

497

Avatar photo
About Δημήτρης Γαλάνης 11 Articles
Από μικρή ηλικία ένας metalhead. Έκτοτε, έχει βουτήξει σε κάθε υποείδος του metal, από thrash μέχρι black μέχρι doom μέχρι power, πάντα αναζητώντας νέα ηχητικά ερεθίσματα που θα ακουμπήσουν στην ψυχή του. To πάθος του για τη μουσική δεν έχει όρια και είναι πάντα ανοιχτός να ανακαλύψει φρέσκιες φωνές και καινοτόμες μπάντες που εξερευνούν τα όρια της heavy μουσικής.