ZAIUS: “Divided By Tides” EP

Ο Dr. Zaius είναι ένας χαρακτήρας από τη νουβέλα “Planet of the Apes” (ναι, αυτής που νομίζεις), ενώ Zaius (σκέτο) είναι ένα κουαρτέτο από το Σικάγο, το οποίο επιδίδεται σε instrumentalικούς post ρυθμούς. Και αυτό που κάνει το κάνει καλά!

Μη έχοντας άλλη επαφή με το σχήμα, εξεπλάγην, καθώς οι Zaius καταφέρνουν και ξεχωρίζουν με ιδιαίτερη ευκολία από το σωρό post συγκροτημάτων, που εδώ και μερικά χρόνια δεν έχουν και πολλά να πουν.

Το “Divided By Tides” αποτελείται από τρεις πανέμορφες- ταξιδιάρικες συνθέσεις, που σε καμία περίπτωση δε βασίζονται στη μανιέρα της συνεχής επανάληψης και της δημιουργίας κάποιου μοτίβου, προκειμένου να “γεμίσουν” τα τραγούδια. Για την ακρίβεια, μιλάμε για μια άρτια καταρτισμένη δουλειά, που δεν κάνει “φιγούρα” σε ότι αφορά τις τεχνικές ικανότητες του εκάστοτε μέλους. Και μέσα από τη φαινομενική απλότητα, ξεπηδούν εξαιρετικές ιδέες που άλλοι κοπιάζουν για να βρουν.

Πολύ καλό δείγμα γραφής το “Divided By Tides”, ασυζητητί. Και για του λόγου το αληθές, μπορείτε να το ακούσετε στη σελίδα του group στο bandcamp (link).

395

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.