STONUS: “Séance”

EP

Είδος: Desert/Psych Rock
Δισκογραφική: Electric Valley Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 26 Μαρτίου 2021

Ο όρος “Seance” ή “Séance” (για όποιον διαθέτει και το κατάλληλο aksa), υποδηλώνει μια προσπάθεια επικοινωνίας με πνεύματα μέσα από μηνύματα ή ομιλίες εν μέσω μάζωξης, και τις περισσότερες φορές (για να στήσουμε και το κατάλληλο χωροταξικό σκηνικό) γύρω από τραπέζια και χαλιά στο πάτωμα.

Χωρίς τις Χολιγουντιανές φιοριτούρες και αφήνοντας στην απέξω τις παραφυσικές δραστηριότητες, οι Κύπριοι σε μια φερέλπιδα προσπάθεια να έρθουν σε επαφή με τους οπαδούς-φαντάσματα, ελέω των συνθηκών, επιδιώκουν να το επιτύχουν με τον δικό τους χειροπιαστό τρόπο.

Το δικό τους “Seance”, στην προκειμένη περίπτωση, αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας του συγκροτήματος, καθώς αποσκοπεί να συγκεντρώσει γύρω από οποιοδήποτε μέσο αναπαραγωγής μουσικής τους απανταχού υποστηρικτές, με σκοπό να επιτύχουν μια μορφή διαδραστικότητας που έχουν αμφότεροι ανάγκη, αλλά και να διατηρήσουν το προσδόκιμο καλλιτεχνικής ζωής της μπάντας.

Σχεδόν ένα χρόνο λοιπόν, μετά την κυκλοφορία του εκπληκτικού ντεμπούτο άλμπουμ τους “Aphasia” (εν μέσω πανδημίας και αφού ακυρώθηκε η πρώτη τους Ευρωπαϊκή περιοδεία, με τα μέλη να βρίσκονται αποκλεισμένα ανά την Ευρώπη) μας παρουσιάζουν το τρίτο κατά σειρά EP αποτελούμενο από τρεις συνθέσεις, επιβεβαιώνοντας ότι το συγκρότημα βρίσκεται εκεί που το αφήσαμε: σε μια σταθερά ανοδική και δημιουργική πορεία προς την αναγνώριση και γιατί όχι την καταξίωση στην εν λόγω σκηνή.

Η καθόλα αναλογική προσέγγιση κατά την ηχογράφηση του δίσκου συνεισφέρει “τα μάλα”, δεδομένου ότι αποπνέει μια ζωντάνια και έναν “ζεστό” και μεστό vintage ήχο που αγκαλιάζει τις συνθέσεις και δένει απόλυτα με το καλαίσθητο retro εξώφυλλο, δημιουργώντας ένα ελκυστικό “πακετάκι”.

Όπως απεικονίζει και το φιλοτέχνημα του Πέτρου Βούλγαρη (γνωστού για συνεργασίες του με 1000mods, Planet of Zeus, Nightstalker και άλλες εγχώριες και μη μπάντες, όπως και φεστιβάλ) το μάτι της κρυστάλλινης σφαίρας κοιτάζει προς Χιλιομόδι μεριά, από όπου δανείζονται το (Super) van (vacation) και ξεκινάνε το ταξίδι τους πάνω στην γνωστή 420 route. Αφετηρία το New Jersey από όπου μαζεύουν τον Mr.Spacelord και την υπόλοιπη παλιοπαρέα των Atomic Bitchwax και Solarised, και με τελικό προορισμό την California και Mojave Desert για μια καλλιτεχνική psych/stoner συνεύρεση με τα φιντάνια από τους Fu Manchu και τους Nebula.

Με “τσίτα τα γκάζια” από την αρχή, με eco friendly “καυσαέρια” και green vibes γίνονται “Kings of the road” και γεμίζουν με heavy riffs, fuzz ήχους και desert μελωδίες αυτό το ταξίδι. Η χρήση του παραδοσιακού οργάνου τζουρά εμπλουτίζει τη μουσική ταυτότητα της μπάντας με folk ήχους, ενόσω η ψυχεδελική έκσταση των Los Natas κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της και σιγοντάρει στην ανακάλυψη της σκοτεινής πλευράς της φύσης.

Το EP ακούγεται στο repeat και λειτουργεί σαν ορεκτικό, το οποίο τρώγεται ξανά και ξανά χωρίς να σε χορταίνει, αλλά αντιθέτως ανοίγοντάς σου την όρεξη για το κυρίως γεύμα… συνοδεία με μια παγωμένη μπύρα ΚΕΟ….Cheers!!!

Facebook: https://www.facebook.com/stonerscy
Bandcamp: https://stonusofficial.bandcamp.com/

443

Avatar photo
About Βασίλης Χατζηβασιλείου 266 Articles
Ο Βασίλης (a.k.a Eloy) προσπαθεί καθημερινά να συνθέσει το soundtrack της ζωής του βασιζόμενος στο αγαπημένο του τρίπτυχο "αγάπη, φαντασία και πειραματισμός". Προτιμά οι μουσικές του αναζητήσεις να είναι βαριές, θορυβώδεις και ταξιδιάρικες...