UNPEOPLE: “Unpeople” EP

EP

Είδος: Alternative rock
Εταιρεία: Sharptone Records
Ημ. κυκλοφορίας: 19 Απριλίου 2024

Καταρχάς, είναι από αυτά τα εξώφυλλα που βλέπεις “ξεφυλλίζοντας” στο δισκάδικο και λες, θα το πάρω, δεν μπορεί, καλό θα είναι.

Και είναι καλό. Τόσο που η απλή περιγραφή alternative rock τους αδικεί με τη γενίκευση της. 

Μεσα στο “Unpeople” EP , θα βρεί στοιχεία από post-hardcore/emo, με λίγα (αλλά απαραίτητα) αγριεμένα ξεσπάσματα και πολύ πολύ πολύ ατμόσφαιρα βγαλμένη από τα πρώτα χρόνια των 00s.

Οι Unpeople, που όπως μας λένε, αναφέρονται σε ανθρώπους πολιτικά μη-σημαντικούς, με την έννοια πως η άρχουσα τάξη δεν τους υπολογίζει, είναι ακριβώς αυτός ο δαίμονας στο εξώφυλλο που σε αρπάζει από το μαλλί.

Άλλοτε σε χαϊδεύει, άλλοτε σε στροβιλίζει στους όμορφους ρυθμούς του EP που έχει εξαιρετική παραγωγή και δείχνει ένα συγκρότημα με ένα μοναδικό όραμα. Να μας αναγκάσει να το αγαπήσουμε.

Οι Unpeople είναι το συγκρότημα που μπορεί ένας/μία/ένα σκληρό να ακούσει άνετα με τον/την/το πιο φλώρο σύντροφο του και να περάσουν και οι δυο εξίσου καλά, ενώ στο τέλος δεν θα θυμούνται ποιος το διάλεξε.

Το μόνο μειονέκτημα; Είναι ΕΡ, άρα μόνο 18 λεπτά. Θα περιμένω full length, όπως ο γαμπρός το άλλο του μισό στο Δημαρχείο.

Βάλε το στο 10 και χοροπήδα στον καναπέ. Δεν σε βλέπει κανείς!

Official Site: https://www.weareunpeople.com/
Facebook: https://www.facebook.com/weareunpeople/

149

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2120 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.