CARDINAL WYRM: “Devotionals”

ALBUM

Είδος: Doom Metal
Δισκογραφική: Ανεξάρτητη κυκλοφορία
Ημ. Κυκλοφορίας:11 Δεκεμβρίου 2020

Όσοι με ξέρουν έχουν καταλάβει ήδη την αδυναμία που τρέφω στο doom τρίο από την Καλιφόρνια, οι 2 προηγούμενες κυκλοφορίες τους άλλωστε βρέθηκαν σε ψηλή θέση στα προσωπικά μου top 20 τις αντίστοιχες χρονιές τους, και τολμώ να πω πως ο μόνος λόγος που το “Devotionals” δεν έτυχε της ίδιας μεταχείρισης είναι καθαρά ότι δεν πρόλαβα να το ακούσω σωστά πριν τη δημοσίευση της περσινής λίστας.

Ανατρέχοντας λοιπόν στις προηγούμενες κυκλοφορίες τους, αυτό που φαίνεται καθαρά είναι πως οι Cardinal Wyrm δεν γράφουν ποτέ τον ίδιο δίσκο για δεύτερη φορά. Μετά λοιπόν τα παιχνιδιάρικα groove του “Black Hole Gods” και την μελαγχολική, εώς funeral doom σε σημεία, ατμόσφαιρα του ”Cast Away Souls” εδώ πάλι αλλάζουν τη συνταγή και βγάζουν ίσως τον πιο χύμα δίσκο τους μέχρι τώρα. Έχετε ακούσει για γραφή stream of consciousness; Εδώ έχουμε παίξιμο riff of consciousness (ναι, ξέρω, δεν αλλάζει έτσι η φράση, αφήστε με να μαλακιστώ). Η μπάντα από ότι φαίνεται έβαλε τα βύσματα, έριξε από μια κλωτσιά στους ενισχυτές και απλά ξεκίνησε να κολλάει αυθόρμητα riifs το ένα στο άλλο μέχρι να βγουν τραγούδια, και ξέρετε κάτι, για κάποιο γαμημένο λόγο (γκουχ, ταλέντο, γκουχ) το αποτέλεσμα απλά δουλεύει, και δουλεύει και πολύ καλά μάλιστα.

Δίσκος λοιπόν χωρίς στολίδια, αλλά με βρώμα προβάδικου και απλής ανάγκης να παίξεις μουσική, για το γαμώτο, πράγμα που τον κάνει ακόμα πιο αξιαγάπητο. Και για ακόμα μια φορά βρίσκομαι διχασμένος, από τη μια απογοητευμένος που η μπάντα δεν θα τύχει της προσοχής που της αξίζει γιατί επιμένει πεισματικά χωρίς διαφημίσεις, χωρίς merch και γενικά ενασχόληση με το εμπορικό κομμάτι, από την άλλη όμως να τους αγαπάω ακόμα περισσότερο για αυτό το πείσμα τους και την προσήλωση στο πιο βασικό: το να βγάζουν γαμάτους δίσκους. Οι doomsters ξέρετε, δαγκωτό.

Facebook: https://www.facebook.com/Cardinal-Wyrm-157603967620024
Bandcamp: https://cardinalwyrm.bandcamp.com/album/devotionals

1000

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.