Ufomammut, Last Rizzla (29/03/14) An Club

Μεγάλη ήταν η χαρά μου, όταν ανακοινώθηκε αυτή η συναυλία. Και έτσι, αν και καταπονημένος και στην άκρη του γκρεμού στο βουνό Γρίπη, μάζεψα τα κομμάτια μου για να πάω να παρακολουθήσω αυτό το όμορφο live.

Το ότι είχε και support τους Last Rizzla το έκανε ακόμα πιο ελκυστικό, αφού έχοντας παρακολουθήσει και πρόσφατα την μπάντα με τον σφυροκόπο τυμπανιστή Γρηγόρη να τα σπάει και πάλι, ήμουν σίγουρος πως θα ξεχάσω την αρρώστια μου.

Γεμάτο και βαρύ ψυχεδελιασμένο συναίσθημα δημιουργήθηκε με την εμφάνιση τους και η σύμπραξη τους με το Σταύρο, τη φωνή των εξίσου δυναμικών Sadhus, έκανε την ατμόσφαιρα αποπνικτική, δημιουργώντας το αμόνι πάνω στο οποίο θα σφυρηλατούσαν οι Ufomammut.

Last Rizzla setlist
Indian
Metal
Rambo
ΤΣΙΜΕΝΤΟ
KLS
As the Sun

Λίγη ώρα μετά και χωρίς να υπερβαίνουν το χρόνο εμφάνισης που είχαν δηλώσει, ο drummer της παρέας, Vita, όρθιος μπροστά στα κλαπατσίμπαλά του, άρχισε να καλεί τους δύο συναδέλφους του χτυπώντας ρυθμικά το ένα του πιατίνι.

Εν μέσω ιαχών, το πολλών παρευρισκόμενων, που είχαν σχεδόν γεμίσει ασφυκτικά το AN CLUB, εμφανίστηκαν και οι Urlo και Poia και ξεκίνησαν να πλέκουν εγκώμια στην ψυχεδέλεια, μπροστά από ένα εξαίσιο video screening.

O ήχος ήταν πολύ δυνατός, αλλά έτσι στημένος που δεν ήταν εκκωφαντικός, γεγονός που έκανε το θέμα ακόμα πιο όμορφο. Κάπου κάπου βέβαια τα λιγοστά έτσι και αλλιώς, φωνητικά χάνονταν κάπου στο έρεβος του τεράστιου μπάσου, αλλά χωρίς βέβαια να μας κάνει να γκρινιάξουμε και πολύ. Επιλέγοντας τις πιο groovy στιγμές τους, μη δίνοντας μεγάλη βάση στο αργά doom μονοπάτια τους (και έτσι κάνοντας κάποιους να στεναχωριούνται) έπαιξαν ένα πολύ τίμιο και επαγγελματικότατο live, έτσι περίπου όπως εγώ προσωπικά το φανταζόμουν.

Παίζοντας κομμάτια από όλες τους τις κυκλοφορίες και έχοντας ένα πλήρες ενημερωμένο merchadising, ικανοποίησαν το μεγαλύτερο μέρος των ακροατών αναμφισβήτητα.
Κουρασμένος όπως ήμουν, από την επίθεση του ιού, έκλεισα κατά το τέλος τα μάτια και ένιωσα ακόμα περισσότερα πράγματα από ότι ένιωθα όταν τα είχα ανοικτά.

Ufomammut, σας ευχαριστώ!

Ufomammut setlist
Superjunkhead
Mars
Oroborus
Zerosette
Stigma
Hopscotch
Braindome
Sublime
III
IV
Hellcore
Sulphurdew
Alcool
Stardog
God
UFO, Part 1

Photos: Βασιλικής Παναγοπούλου

383

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.