Kylesa, Potergeist, Yellow Devil Sauce (14/2/14) An Club

Του Αγίου Βαλεντίνου ανήμερα και ο μουσικός “ερωτισμός” είχε ραντεβού με όλους μας στο ΑΝ!

Κόσμος αρκετός από την αρχή της βραδιάς με τους Yellow Devil Sauce να είναι το ορεκτικό.

Είχα να τους δω 3 χρόνια, από όταν άνοιξαν τη συναυλία των Truckfighters στο Sixdogs και ανυπομονούσαν να τους ξαναδώ.

Αν τους κατηγοριοποιήσεις στο stoner (όπως συνήθως γίνεται λανθασμένα για πολλά συγκροτήματα), τους αδικείς. Το στυλ τους θα μπορούσε να ταιριάζει στην ευρύτερη alternative metal κουλτούρα και για να καταλάβεις, φαντάσου κάτι λιγότερο πολύπλοκο από τους Tool (ο Alex φαίνεται να αγαπά τον Maynard) και ελαφρύτερο των Godsmack.

O αριστερόχειρας μπασίστας, Θοδωρής και ο τυμπανιστής Γιώργος πολύ δεμένο και “σοβαρό ” δίδυμο, συμπλήρωναν τον ελεύθερο, σε ρόλο, τραγουδιστή/κιθαρίστα Alex και έκαναν το ιδανικότερο ζέσταμα στα υατιά του αθηναϊκού κοινού.

Στη συνέχεια, το μενού έγραφε Potergeist.

Ο δεύτερος Alex της βραδιάς, για τον οποίον τα έχω γράψει τόσες φορές (γενικά για το πόσο απολαμβάνω τις ζωντανές τους εμφανίσεις) και η υπόλοιπη συμμορία έκαναν τον χώρο άνω κάτω. Με καινούργια και παλιά, με το πολυαγαπημένο μου “Rivers and Oceans” να ξεχωρίζει και πάλι (δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός με αυτό το κομμάτι) έδωσαν για μια ακόμη φορά μία επαγγελματικότατη, με την καλή έννοια, εμφάνιση.

Σκηνική παρουσία, τούμπανη! Ήχος; Καρφί! Μουσική; Τι να λέμε τώρα! Ένα από τα λαμπρότερα διαμάντια της metal σκηνής μας! Χαίρομαι επίσης, που έχει σταμπιλαριστεί το προσωπικό τους ύφος και απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Παντερισμό. Swamproved 100 %!

Έχοντας ένα μικρό περιστατικό το οποίο, ευτυχώς δεν ήταν κάτι σημαντικό και πέρασε χωρίς πολλά πολλά, βρεθήκαμε και πάλι όρθιοι, προσπαθώντας να δούμε τη σκηνή, όπου έστηναν τα κόλπα τους οι Αμερικανοί Kylesa.

Έχοντας κυκλοφορήσει έναν από τούς πιο γεμάτους δίσκους του 2014 ανυπομονούσα να ακούσω εκείνα τα κομμάτια ζωντανά.

“Scapegoat” για αρχή και το δίδυμο των drummers, μας τσάκισαν εξαρχής τα κόκαλα! Το εκπληκτικό κομμάτι “Unspoken”, με έκανε τόσο χαρούμενο, αφού το είχα ακούσει χιλιάδες φορές μέσα στην προηγούμενη χρονιά και με το “Hollow Severer” έδειξαν ότι είχαν σκοπό να καλύψουν όλη τους τη δισκογραφία.

Η Laura και ο Philip δυνατό και υπέροχο φωνητικό και κιθαριστικό δίδυμο, με τον μπασίστα Eric να κλείνει την επιθετική γραμμή και τους δύο τιτάνιους κρουστούς από πίσω, όλοι μαζί με μια άνεση τρομερή θέλησαν να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα για την εξαιρετική μουσική τους ποιότητα.

Ο ήχος ίσως, να μπορούσε να είναι λίγο καλύτερος, αλλά για το AN ήταν υπερπλήρης και διαφωνώ με όσους, θέλησαν να το κάνουν να φανεί κάτι λιγότερο.

Το set λίγο μεγαλύτερο της μιας ώρας και με επιλογές από όλο το φάσμα της καριέρας τους, οι Γεωργιανοί (Georgia, USA) Kylesa μας έκαναν να “ερωτευτούμε” βαθύτερα τη μουσική τους.

Ναι, ήταν όμορφα! Ναι, ήταν γεμάτος ο χώρος! Ναι, θέλουμε να τους ξαναδούμε! Και αν δεν πιστεύετε την φθαρμένη από τα πολλά live άποψη μου, να σας πω πως ήμουν παρέα με άνθρωπο εκτός αυτού του ήχου, ο οποίος διασκέδασε και είπε πως οι Kylesa άρεσαν. Απλή υποκειμενική άποψη, άφθαρτου ακροατή! ΟΙ KYLESA ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ!

Kylesa setlist
Scapegoat
Unspoken
Hollow Severer
Nature’s Predators
Tired Climb
Bottom Line
Quicksand
To Forget
Long Gone
Unknown Awareness
We’re Taking This
Running Red
Don’t Look Back
Said and Done

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

420

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.