MELENTINI: το opening act για τη συναυλία του Matt Elliott (28/3 @ Tin Pan Alley)

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή της Μελεντίνης ως opening act στη συναυλία του Matt Elliott τη Παρασκευή 28 Μαρτίου, στο Tin Pan Alley. Το σχήμα της θα αποτελείται από τσέλο και φαγκότο, και την ίδια στη φωνή και το πιάνο.

Η Μελεντίνη είναι δημιουργός και τραγουδίστρια των Running Blue Orchestra (τσέλο/ ηλ. κιθάρα, φαγκότο, μπάσο, τύμπανα) και του ηλεκτρονικού σχήματος Sequence Theory Project, οι οποίοι μετρούν δύο ψηφιακά albums στο ενεργητικό τους (“Τoyland”, 2010 / “The collapse of civilization”, 2012) και πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις σε πολιτιστικές και εικαστικές δράσεις . Παράλληλα είναι μέλος της μουσικής οικογένειας των Universe217, συμμετέχοντας στη δισκογραφία και τις συναυλίες τους με πιάνο / τρομπέτα. Με μια σειρά μουσικών συνθέσεων για παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους , εμφανίσεων σε θεατρικούς ρόλους και άλλα δρώμενα υπογράφει τη σύνθεση, στίχους και ενορχήστρωση σε έναν προσωπικό δίσκο με τη συμμετοχή αξιόλογων μουσικών στην εκτέλεση πνευστών, συμφωνικών εγχόρδων, θέρεμιν, μπάσου, τυμπάνων, synths κ.α με τίτλο “Explosions around, the desert inside”, ο οποίος κυκλοφόρησε από τη Restless Wind το Φεβρουάριο 2013.

Η ηχητική της φόρμα είναι βασισμένη σε ένα ευρύτερο μουσικό φάσμα με αναφορές στη vintage pop, το dark cabaret, το ισλανδικό post rock, τα folk ιρλανδικά τραγούδια και τα βαλκανικά νανουρίσματα, ενώ τα κύρια χαρακτηριστικά που διέπουν όλα τα κομμάτια του τελευταίου δίσκου είναι ο αργός ρυθμός και η minimal δομή.

Melentini @ facebook

172