ΚΑΝSAS: "Τhere's Know Place Like Home"

Oι θρυλικοί Αμερικανοί prog-rockers KANSAS γιορτάζουν 35 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας και μας χαρίζουν ένα υπέροχο dvd, το “Τhere’s Know Place Like Home” στο οποίο εμφανίζονται παρέα με την Washburn Symphony Orchestra και δίνουν ένα μοναδικό ρεσιτάλ που δεν πρέπει να χάσετε.

Στο βιολί που είναι το σήμα κατατεθέν της μπάντας αυτή τη φορά έχουμε το David Ragsdale (κιθάρα και φωνητικά επίσης) στη θέση του τρομερού Robby Steinhardt.

Επιπλέον στα θετικά του dvd είναι και οι guest συμμετοχές του κιθαρίστα Steve Morse ο οποίος είχε παίξει με την συγκρότημα στη δεκαετία του ’80 καθώς εμφανίζεται και ο βασικός συνθέτης των KANSAS για τις δύο πρώτες δεκαετίες του συγκροτήματος ο φοβερός Kerry Livgren.

H μπάντα αποδίδει θαυμάσια τα κλασικά τραγούδια της και με μοναδικό τρόπο και μας χαρίζει για άλλη μια φορά ένα εξαιρετικό σόου.

Από τις καλύτερες στιγμές του “There’s Know Place Like Home” είναι και το “Down the Road” ένα φανταστικό afternoon jam όπου όλοι μαζί παλιοί και νέοι του γκρουπ παίζουν εκπληκτικά και δίνουν μία άλλη ενδιαφέρουσα διάσταση στις επιδόσεις των KANSAS.

Η φωνή του Steve Walsh διατηρείται σε καλά επίπεδα παρά τα μικρά σπασίματα που εκδηλώνονται σε μερικά τραγούδια ενώ είναι άριστος στα καθήκοντα του στα κήμπορντς.

Όσο για τους υπόλοιπους,ηκιθάρα του R.A.Williams είναι σταθερή αξία,ο μπασίστας Billy Greer παραμένει ένας πραγματικός ογκόλιθος με επιπλέον τα κρυφά φωνητικά χαρίσματα που διαθέτει ενώ ο ντράμερ Phil Ehart είναι η κρυφή δύναμη των KANSAS.

Το συγκρότημα με την σημαντική βοήθεια της Ορχήστρας χαρίζει στους οπαδούς του μία καταπληκτική κυκλοφορία που συμπληρώνεται με ένα διπλό cd.

Oι φίλοι του progressive rock οφείλουν λοιπόν να τιμήσουν την συγκεκριμένη κυκλοφορία και εμείς θα συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε το “Carry on Wayward Son…”

Φώτης Μελέτης

278