DEPECHE MODE: το νέο album θα κυκλοφορήσει μέσω της Columbia Records

Το Μάρτιο του 2013 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει η νέα δουλειά των Depeche Mode, από την Columbia Records

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΙΟΥ

ΟΙ Depeche Mode αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 13ο studio album τους τον Μάρτιο του 2013 από την Columbia Records. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με το τελικό αποτέλεσμα του album», σχολίασε ο Martin Gore των Depeche Mode. «Η μουσική έχει παρόμοιο vibe με τα “Violator” και “Songs of Faith and Devotion” και νομίζω ότι τα τραγούδια στο album είναι μεταξύ άλλων από τα καλύτερα που έχουμε κάνει». Η μπάντα ανακοίνωσε ότι το νέο album θα περιλαμβάνει νέα tracks γραμμένα από τους Gore και Dave Gahan. Ο Gahan αποκαλύπτει «Το album έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση. Δεν είναι ένας blues δίσκος αλλά έχει σίγουρα αισθαντικό vibe. Κατά την διάρκεια της ηχογράφησης πραγματικά προσπαθήσαμε να βάλουμε όλα τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε στα live όσο καλύτερα μπορούμε». Η μπάντα έδωσε στους fans μια γεύση από την δημιουργία του νέου album τον Οκτώβριο όταν κυκλοφόρησαν το παρακάτω video clip με νέα τραγούδια (link). Επιπλέον πληροφορίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Πρωτοπόροι της post-punk εποχής, οι Depeche Mode είναι ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της μοντέρνας μουσικής με παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 100 εκατομμύρια. Δημιουργήθηκαν το 1981 οι Depeche Mode – MaRTIN GORE, DAVE GAHAN ΚΑΙ ANDY ‘FLETCH’ FLETCHER – συνεχίζουν να κερδίζουν κριτικούς και κοινό σε όλο τον κόσμο με τα album τους και με τα live τους. To 12ο studio album του συγκροτήματος έφτασε στο Top Ten σε πάνω από 20 χώρες ανάμεσά τους σε Αμερική και Αγγλία. Το τελευταίο τους album, το SOUNDS OF THE UNIVERSE κυκλοφόρησε το 2009 και καρφώθηκε στο #1 σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Από το ξεκίνημα, τα live shows των Depeche Mode συνεχίζουν να είναι must-see. Μόνο κατά την διάρκεια της περιοδείας τους 2009-2010 “Tour of the Universe”, η μπάντα έπαιξε μπροστά σε περίπου 3 εκατομμύρια κόσμο σε 31 χώρες και έγινε η πρώτη ηλεκτρονική μπάντα που τα live τους ήταν sold out. Μετά την κυκλοφορία του νέου τους album, οι Depeche Mode θα ξεκινήσουν την νέα τους Ευρωπαϊκή περιοδεία ξεκινώντας από το Hayarkon Park του Tel Aviv στις 7 Μαίου ενώ αμέσως μετά θα βρεθούν στο Terra Vibe στην Αθήνα. Θα πραγματοποιήσουν 34 shows σε 25 Ευρωπαϊκές χώρες με εμφανίσεις στα Rock Werchter Festival στο Βέλγιο, BBK Festival στην Ισπανία και Optimus Alive Festival στην Πορτογαλία. Η μπάντα θα παίξει στο διάσημο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, στο Stade De France στο Παρίσι και στο Locomotive Stadium της Μόσχας πριν ολοκληρώσουν το πρώτο σκέλος της Ευρωπαϊκής τους περιοδείας στο Minsk της Λευκορωσίας στις 29 Ιουλίου. Η Αμερικάνικη περιοδεία θα ακολουθήσει με τις λεπτομέρειες να ανακοινώνονται σύντομα.

www.depechemode.com

160