BUCK SATAN & THE 666 SHOOTERS: “Bikers Welcome! Ladies Drink Free”

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ ιδιαίτερο και πειραματικό αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Από το όνομα και μόνο του συγκροτήματος αλλά και από τον τίτλο του δίσκου υποψιάζεσε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ.

Οι Buck Satan & The 666 Shooters, είναι μία ακόμη project μπάντα του ιθύνοντα νου των Ministry Al Jourgensen γνωστό και ως Buck Satan, εξού και το όνομα της νέας του μπάντας. Το line up συμπληρώνεται από τους Tony Campos (Static X) και Mike Scaccia (Rigor Mortis), και οι δύο τους με θητεία στους Ministry, και από τον Rick Nielsen (Cheap Trick). Μια σύνθεση με μουσικούς από τον hard rock/metal χώρο που όμως αποφάσισαν να παίξουν country. Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, country σε industrial τόνο. Για να δώσω ένα ακόμη στίγμα για το τι περίπου πρόκειται να ακούσετε, φανταστείτε ένα συνδυασμό συγκροτημάτων όπως οι Springsteen’s Seeger Sessions και οι The Byrds με μια έντονη industrial αισθητική στον ήχο και στις ταχύτητες. Μάλιστα έχουν βρει και ένα όνομα για το είδος της μουσικής που παίζουν. Το ονομάζουν “Heavy Western” ή “Country Core”.

Η πρώτη τους δισκογραφική δουλεία τιτλοφορείται “Bikers Welcome! Ladies Drink Free” και περιέχει δώδεκα συνθέσεις στις οποίες συμπεριλαμβάνετε, πέρα από τα τραγούδια της μπάντας, και μία διασκευή στο “Drug Store Truck Drivin’ Man” των The Byrds. Το αποτέλεσμα από αυτήν περίεργη μίξη είναι αρκετά ενδιαφέρον. Τσέλα, μαντολίνα, μπάντζο, κιθάρες και ηλεκτρονικά επεξεργασμένα drums δημιουργούν έναν άκρως διασκεδαστικό δίσκο με ωραίους ρυθμούς και ως επί το πλήστον γρήγορα ανεβαστικά κομμάτια. Παρόλο που η μουσική είναι βασισμένη κατ’ εξοχήν σε country μελωδίες το industrial/rock στοιχείο είναι εμφανές στου ρυθμούς των drums καθώς και σε μερικά κιθαριστικά solos.

Στιχουργικά το κύριο θέμα του δίσκου είναι οι γυναίκες τα ναρκωτικά και τα ποτά, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στην προκειμένη περίπτωση και δίνει στο “Bikers Welcome! Ladies Drink Free” μια ακόμη πιο διασκεδαστική νότα. Για τους ανοιχτόμυαλους του χώρου λοιπόν, πιστεύω πως σε μια ηλιόλουστη μέρα με BBQ και μπυρίτσες στον κήπο, η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Buck Satan & The 666 Shooters θα ήταν μια πολύ καλή συντροφιά.


423

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.